Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Δεκ-2022 19:54

  Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στον Τούρκο επιχειρηματία Σίτκι Αγιάν για συνεργασία με τους Φρουρούς της Επανάστασης

  Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στον Τούρκο επιχειρηματία Σίτκι Αγιάν για συνεργασία με τους Φρουρούς της Επανάστασης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα επιβάλει κυρώσεις στον επιφανή Τούρκο επιχειρηματία Σίτκι Αγιάν και στο δίκτυο εταιρειών του, κατηγορώντας τον ότι ενεργεί ως διαμεσολαβητής για πωλήσεις πετρελαίου και ξέπλυμα χρήματος για λογαριασμό του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

  Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να δημοσιευθεί αργότερα σήμερα και την οποία είδε το Reuters, οι εταιρείες του Αγιάν έχουν καταρτίσει διεθνείς συμβάσεις πώλησης ιρανικού πετρελαίου, έχουν οργανώσει μεταφορές, έχουν βοηθήσει στο ξέπλυμα χρήματος και έχουν αποκρύψει την προέλευση του ιρανικού πετρελαίου για λογαριασμό της ιρανικής Δύναμης Κουντς, ενός βραχίονα των Φρουρών της Επανάστασης.

  "Ο Αγιάν έχει καταρτίσει επιχειρηματικά συμβόλαια για την πώληση ιρανικού πετρελαίου αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε αγοραστές", στην Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ευρώπη, αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια έστελνε τα έσοδα στη Δύναμη Κουντς.

  Ο γιος του Αγιάν, Μπαχαντίν Αγιάν, ο συνεργάτης του Κασίμ Οζτάς και ένα άλλο φυσικό πρόσωπο θα οριστούν επίσης, μαζί με περισσότερες από είκοσι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου της ASB Group of Companies, μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου με έδρα το Γιβραλτάρ.

  Η ενέργεια του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ θα παγώσει όλα τα αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία των προσώπων που έχουν οριστεί και γενικά θα απαγορεύσει στους Αμερικανούς να συναλλάσσονται μαζί τους. Όσοι συμμετέχουν σε ορισμένες συναλλαγές θα κινδυνεύουν επίσης να πληγούν με κυρώσεις.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ