Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Δεκ-2022 14:08

  Trafigura: Η Ευρώπη θα χρειαστεί "τεράστιες ποσότητες" LNG το 2023

  Η Stonepeak εξαγοράζει την Teekay LNG έναντι 6,2 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:16

  Η Ευρώπη θα χρειαστεί να εισάγει "τεράστιες ποσότητες" υγροποιημένου φυσικού αερίου το επόμενο έτος για να αντισταθμίσει τις σοβαρά περιορισμένες ρωσικές ροές, σύμφωνα με τον γίγαντα εμπορευμάτων Trafigura Group.

  Για να εισάγει LNG το οποίο θα προοριζόταν για άλλες περιοχές, οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα πρέπει να παραμείνουν αυξημένες, ανέφερε ο εμπορικός οίκος στα ετήσια αποτελέσματά του, όπως αναφέρει το Bloomberg. Η ασφάλεια του εφοδιασμού θα παραμείνει ζήτημα και μετά τον επόμενο χειμώνα.

  "Αναμένουμε ότι οι αγορές φυσικού αερίου και LNG θα παραμείνουν ασταθείς", δήλωσε η Trafigura. "Ενώ η Ευρώπη θα πρέπει να αποφύγει το μπλακ άουτ αυτό το χειμώνα, αντλώντας από τα αποθέματα και μειώνοντας τη ζήτηση, θα χρειαστεί να εισάγει τεράστιες ποσότητες LNG το 2023, δεδομένης της μαζικής μείωσης των ροών από τη Ρωσία".

  Ο όμιλος Trafigura σημείωσε κέρδη 7 δισ. δολαρίων το τελευταίο οικονομικό έτος, περισσότερα από τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια μαζί, επωφελήθηκε από τις άγριες διακυμάνσεις των τιμών και τις ευκαιρίες αρμπιτράζ λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

  Τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν τους 12 μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε η Trafigura, ενώ τα έσοδα εκτινάχθηκαν στα 318,5 δισ. δολάρια. Η επιχείρηση είχε "μια εξαιρετικά ισχυρή χρονιά", δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Christophe Salmon.

  H Trafigura κατέβαλε μερίσματα ύψους 1,7 δισ. δολαρίων, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως για την εξαγορά προνομιούχων μετοχών μέσω των οποίων οι εργαζόμενοι της Trafigura κατέχουν μερίδιο της εταιρείας. Η αξία των προνομιούχων μετοχών της Trafigura εκτινάχθηκε κατά 247% κατά τη διάρκεια του έτους, ανέφερε το Bloomberg. Η εταιρεία συμπεριέλαβε περισσότερους υπαλλήλους στην εξαγορά των εν λόγω μετοχών αυξάνοντας τον αριθμό των μετόχων από περίπου 1.000 σε περισσότερους από 1.100.

  Για το LNG, η Trafigura διακίνησε 13 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ισοδύναμου πετρελαίου το 2022, από 14 εκατομμύρια τόνους ένα χρόνο νωρίτερα. Ο όγκος του φυσικού αερίου παρέμεινε ελάχιστα μεταβαλλόμενος στους 23,7 εκατομμύρια τόνους. Εκτός από την παράδοση του φυσικού αερίου, ο εμπορικός οίκος τοποθέτησε επίσης το καύσιμο σε μισθωμένες αποθήκες ενόψει του χειμώνα.

  Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου βρίσκονται ήδη σε επίπεδα ρεκόρ, βοηθώντας τους Ευρωπαίους να θερμάνουν τα σπίτια τους μετά τον περιορισμό της παροχής αερίου από τη Ρωσία. Το αμερικανικό LNG έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των κενών, ενώ περισσότεροι τερματικοί σταθμοί εισαγωγής πρόκειται να ανοίξουν σε όλη την Ευρώπη κατά το επόμενο έτος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ