Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Δεκ-2022 09:59

  Στις 50 μονάδες βάσης η επόμενη αύξηση της BoE, λένε οι αναλυτές

  Στις 50 μονάδες βάσης η επόμενη αύξηση της BoE, λένε οι αναλυτές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) αναμένεται να προχωρήσει σε άλλη μια αύξηση του επιτοκίου της κατά 50 μονάδες βάσης την άλλη εβδομάδα, οδηγώντας το στο 3,50%, παρά το γεγονός ότι η βρετανική οικονομία οδεύει σε ύφεση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. 

  Οι τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν 11,1% τον Οκτώβριο από ένα χρόνο νωρίτερα, καταγράφοντας το ισχυρότερο ράλι των τελευταίων 41 ετών. 

  Η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε το επιτόκιο της κατά 75 μονάδες βάσης τον προηγούμενο μήνα και αναμένεται να επιλέξει να προχωρήσει με μια μικρότερη αύξηση κατά 50 μονάδες στην επόμενη συνεδρίαση της στις 15 Δεκεμβρίου, όπως εκτιμούν οι 52 από τους 54 οικονομολόγους που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Reuters. 

  Η κεντρική τράπεζα αναμένεται στη συνέχεια να προσθέσει άλλες 50 μονάδες βάσης το πρώτο τρίμηνο και 25 μονάδες το δεύτερο, με τους αναλυτές να περιμένουν το βρετανικό επιτόκιο να φτάσει μέχρι το υψηλό του 4,25%.

  Η αμερικανική Federal Reserve επίσης αναμένεται να κατεβάσει ταχύτητα στις αυξήσεις των επιτοκίων της, πραγματοποιώντας την επόμενη εβδομάδα μια αύξηση κατά 50 μονάδες μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις κατά 75 μονάδες, σύμφωνα με ξεχωριστή δημοσκόπηση του Reuters.


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ