Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Δεκ-2022 18:59

  Η Generali σχεδιάζει να πουλήσει ιταλικό χαρτοφυλάκιο ασφάλισης ζωής ύψους 20 δισ. ευρώ

  Η Generali σχεδιάζει να πουλήσει ιταλικό χαρτοφυλάκιο ασφάλισης ζωής ύψους 20 δισ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Assicurazioni Generali SpA σχεδιάζει να πουλήσει το χαρτοφυλάκιο ασφάλισης ζωής που διαθέτει στην Ιταλία, αξίας περίπου 20 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο ενός σχεδίου βελτίωσης της κερδοφορίας της, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

  Η ιταλική ασφαλιστική εταιρεία, η οποία συνεργάζεται με μια συμβουλευτική εταιρεία για την αναθεώρηση του εν λόγω χαρτοφυλακίου, μπορεί να εκκινήσει τη διαδικασία πώλησης ακόμη και τον προσεχή Ιανουάριο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν καθώς πρόκειται για εμπιστευτικές πληροφορίες.

  Η πώληση περιλαμβάνει ασφαλιστήρια κληρονομιάς της Societa Cattolica di Assicurazioni, μιας μικροτερης ασφαλιστικής εταιρείας που εξαγόραση η Generali πέρυσι, και τη δραστηριότητα της Genertel, σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg. Δεν είναι σαφές σε τι επίπεδο θα μπορούσε να ανέλθει το τίμημα πώλησης του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου.

  Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις για το μέγεθος ή το χρονοδιάγραμμα οποιασδήποτε συμφωνίας, πρόσθεσε οι πηγές. 

  Εκπρόσωπος της Generali αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ