Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Δεκ-2022 16:15

  Πούτιν: Η Ρωσία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της με όλα τα διαθέσιμα μέσα - Η απειλή του πυρηνικού πολέμου αυξάνεται

  Πουτιν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:02

  Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα αγωνιστεί για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

  Ο Πούτιν έκανε αυτή τη δήλωση μέσω βιντεοσύνδεσης στην ετήσια σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία μεταδιδόταν από την τηλεόραση. Διαμαρτυρήθηκε επίσης ότι οι δυτικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεωρούν τη Ρωσία "χώρα δεύτερης κατηγορίας που δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης".

  "Να με τι έχουμε να κάνουμε", συνέχισε. "Μόνο μια απάντηση μπορεί να υπάρξει από την πλευρά μας – ένας συνεχής αγώνας για τα εθνικά συμφέροντά μας. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Και να μην υπολογίζει κανείς σε οτιδήποτε άλλο".

  "Ναι, θα το κάνουμε με διάφορους τρόπους και μέσα. Ασφαλώς, πρώτα απ’ όλα θα επικεντρωθούμε σε ειρηνικά μέσα αλλά αν δεν απομείνει τίποτα άλλο θα αμυνθούμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε", συνέχισε.

  Ο Πούτιν απαντούσε στα σχόλια ενός μέλους του Συμβουλίου ο οποίος είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές στην υπό ρωσικό έλεγχο περιφέρεια του Ντονέτσκ.

  Αναφερόμενος στην επιστράτευση διέψευσε τις φήμες ότι σχεδιάζεται και μια δεύτερη, έπειτα από εκείνη του Σεπτεμβρίου. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι δεν είναι αναγκαίο να κληθούν και άλλοι έφεδροι για να πολεμήσουν στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή. Από τους 300.000 Ρώσους που επιστρατεύτηκαν τον Σεπτέμβριο, οι 150.000 αναπτύχθηκαν στη ζώνη όπου διεξάγεται αυτό που η Μόσχα αποκαλεί "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" στην Ουκρανία. Από αυτούς, οι 77.000 έχουν ενταχθεί σε μάχιμες μονάδες ενώ οι υπόλοιποι ανέλαβαν αμυντικά καθήκοντα, είπε, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

  Ο Πούτιν προειδοποίησε εξάλλου ότι αυτή η "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" στην Ουκρανία μπορεί να αποδειχθεί μια "μακρά διαδικασία".

  Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε την Τετάρτη τη θέση του ότι η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή από το να επέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία, λέγοντας ότι φιλοδυτικοί επαναστάτες ξεκίνησαν τον "πόλεμο" εκεί το 2014, όταν ο φιλορώσος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς ανατράπηκε μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων στους δρόμους.

  Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη ότι η "Πολωνία θέλει να καταλάβει εδάφη στη δυτική Ουκρανία" και πρόσθεσε επίσης ότι " η Ρωσία μπορεί να είναι η μόνη εγγυήτρια της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Αλλά αυτό εξαρτάται από τους νέους ηγέτες της Ουκρανίας".

  "Η απειλή του πυρηνικού πολέμου αυξάνεται. Η Ρωσία θεωρεί τα πυρηνικά όπλα απάντηση σε μια επίθεση", προειδοποίησε.

  Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι η Ρωσία θα υπερασπιστεί τους συμμάχους της με όλα τα διαθέσιμα μέσα. "Η Ρωσία δεν διαθέτει τακτικά πυρηνικά όπλα σε άλλες χώρες, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ. Δεν μιλήσαμε για χρήση πυρηνικών όπλων. Η Ρωσία δεν έχει τρελαθεί. Έχουμε τα πιο προηγμένα όπλα. Θεωρούμε τα όπλα αυτά αποτρεπτικά", σημείωσε και πρόσθεσε:" Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμη τακτικά πυρηνικά όπλα σε άλλες χώρες, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ