11:17 14/11
Ισραηλινός πρέσβης στις ΗΠΑ: Ο Ερντογάν έχει γίνει πολεμοχαρής - Να μην πάρει F-35 η Τουρκία
Παρά τις σημαντικές διαφορές, ο Λάιτερ επισημαίνει ότι δεν υφίσταται κρίση στις σχέσεις των δύο συμμάχων.
Η διοίκηση των Ταλιμπάν σκότωσε την Τετάρτη έναν άνδρα που κατηγορήθηκε για φόνο στο δυτικό Αφγανιστάν, είπε ο εκπρόσωπός της, στην πρώτη επίσημα επιβεβαιωμένη δημόσια εκτέλεση από τότε που η ομάδα ανέλαβε τη χώρα πέρυσι.
Στη δυτική επαρχία Φάραχ εκτελέστηκε ένας άνδρας που κατηγορήθηκε ότι μαχαίρωσε άλλον άνδρα μέχρι θανάτου το 2017, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, και παρευρέθηκαν ανώτεροι αξιωματούχοι της οργάνωσης.
Η υπόθεση διερευνήθηκε από τρία δικαστήρια και εξουσιοδοτήθηκε από τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη της ομάδας, ο οποίος εδρεύει στη νότια επαρχία Κανταχάρ, είπε ο Μουτζαχίντ. Δεν αποκάλυψε το πώς εκτελέστηκε ο άνδρας.
Πάνω από δώδεκα ανώτεροι αξιωματούχοι των Ταλιμπάν παρευρέθηκαν στην εκτέλεση, είπε ο Μουτζαχίντ, μεταξύ των οποίων ο εν ενεργεία υπουργός Εσωτερικών Σιρατζουντίν Χακάνι και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ, καθώς και ο επικεφαλής της δικαιοσύνης της χώρας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας.