Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Δεκ-2022 11:56

  Γερμανίδα υπουργός: Η συνωμοσία του Reichsbürger που ματαιώσαμε δείχνει την απειλή ακροδεξιάς "αβύσσου"

  Γερμανίδα υπουργός: Η συνωμοσία του Reichsbürger που ματαιώσαμε δείχνει την απειλή ακροδεξιάς "αβύσσου"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι έρευνες για μια ακροδεξιά συνωμοσία για την ανατροπή του γερμανικού κράτους δείχνουν την απειλή που θέτει το κίνημα "Reichsbürger", το οποίο αρνείται την ύπαρξη του σύγχρονου γερμανικού κράτους, δήλωσε την Τετάρτη η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ.

  "Οι έρευνες παρέχουν μια ματιά στην άβυσσο μιας τρομοκρατικής απειλής από το περιβάλλον Reichsbürger", είπε η Φέιζερ σε δήλωση, προσθέτοντας ότι "αναλαμβάνουμε δράση ενάντια σε τέτοιες προσπάθειες με όλες τις συνέπειες του κράτους δικαίου".

  "Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε αυτή τη σκληρή γραμμή".

  Μια εκτεταμένη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας στους κόλπους οργανώσεων της άκρας δεξιάς και υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας οδήγησε σήμερα το πρωί στη διάλυση ενός πυρήνα που σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις και είχε στόχο κυρίως την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.

  Το Reichsbürger είναι μια ταμπέλα για αρκετές ακροδεξιές ομάδες και άτομα στη Γερμανία και αλλού, που απορρίπτουν τη νομιμότητα του σύγχρονου γερμανικού κράτους, της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, υπέρ του Γερμανικού Ράιχ, που υπήρχε από το 1871 έως το 1918.

  Υποστηρίζουν ότι το Γερμανικό Ράιχ συνεχίζει να υπάρχει στα σύνορά του πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι διοικείται από μια Kommissarische Reichsregierung (KRR, "Προσωρινή Κυβέρνηση του Ράιχ") ή Exilregierung (εξόριστη κυβέρνηση). Υπάρχουν πολλά ανταγωνιστικά KRR, καθένα από τα οποία ισχυρίζεται ότι κυβερνά όλη τη Γερμανία. Οι ιδεολογίες μεταξύ των μελών ποικίλλουν, με μοναρχικές, ρεπουμπλικανικές, λαϊκιστικές, αντιδραστικές καθώς και ακροδεξιές και αντισημιτικές φατρίες να συμμετέχουν επί το πλείστον.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ