Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Δεκ-2022 10:10

  "Η Ελλάδα έχασε": Για "πανικό στην Αθήνα" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ μετά την απόφαση των ΗΠΑ για τα F-16

  "Η Ελλάδα έχασε": Για "πανικό στην Αθήνα" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ μετά την απόφαση των ΗΠΑ για τα F-16
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πανηγυρικό είναι το κλίμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Τουρκίας, καθώς οι τροπολογίες που παρουσιάστηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για το νομοσχέδιο  του αμυντικού προϋπολογισμού (NDAA) και συνδέουν την πώληση F-16 στην Τουρκία με περιοριστικούς όρους αφαιρέθηκαν πλήρως από το κείμενο.

  "Αστραπιαία απόφαση για πώληση F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία! Καταργήθηκαν οι περιοριστικοί όροι πώλησης" είναι ο τίτλος της εφημερίδας Sabah, η οποία αποδίδει την εξέλιξη ακούραστες προσπάθειες των Τούρκων διπλωματών στο αμερικανικό έδαφος.

  "Βήμα από τις ΗΠΑ για τα F-16" είναι ο τίτλος της εφημερίδας Sabah

  Η είδηση είναι πρώτο θέμα και στο κρατικό πρακτορείο Anadolu το οποίο ισχυρίζεται ότι έλαβε αντίγραφο του προσχεδίου ενώ τονίζει ότι: "η κίνηση ήρθε αφότου δύο τροπολογίες που εισήγαγαν οι Δημοκρατικοί Γερουσιαστές Μπομπ Μενέντεζ και Κρις Βαν Χόλεν, οι οποίες συνέδεαν τις πωλήσεις F-16 στην Τουρκία υπό ορισμένους όρους, αφαιρέθηκαν από την έκδοση της Γερουσίας", ενώ χαρακτηρίζει τον Κρις Πάπας ως γνωστό " για την εγγύτητά του στο ελληνοκυπριακό λόμπι".

  "Η Ελλάδα έχασε" είναι ο τίτλος της λαϊκιστικής φιλοερντογανικής Milliyet η οποία συμπληρώνει πως "το ελληνικό λόμπι βιώνει μια μεγάλη απογοήτευση". Στη συνέχεια για να ενισχύσει το επιχείρημα περί αποτυχίας η τουρκική εφημερίδα γράφει "το νομοσχέδιο υπέγραψαν εκπρόσωποι ελληνικής καταγωγής όπως ο Κρις Παππάς, ο Γκας Μπιλιράκης και η Νικόλ Μαλλιωτάκη".

  Μιλιετ 07.12.
  "Η Ελλάδα έχασε" είναι ο τίτλος της Milliyet

  Για "μήνυμα προς την Tουρκία" κάνει λόγο η Sözcü η οποία επισημαίνει ότι στο τελικό κείμενο του συνολικού αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ δεν υπάρχουν οι περιοριστικές ρήτρες για την πώληση F-16 στην Τουρκία. Παρ' όλα αυτά είναι η μόνη εφημερίδα η οποία προσθέτει στο κείμενό της: Στο κείμενο έγινε ένα αξιοσημείωτο σχόλιο χωρίς να κατονομαστεί η χώρα. 'Πιστεύουμε ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να πραγματοποιούν μη εξουσιοδοτημένες πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο άλλου συμμάχου του ΝΑΤΟ', ανέφερε το κείμενο.

  Σοζτζού
  Για "μήνυμα προς την Tουρκία" κάνει λόγο η Sözcü

  "Έξαλλη η Ελλάδα" είναι ο τίτλος στο βασικό κομμάτι της Hürriyet, στον οποίο προστίθεται η ειρωνική φράση: "Ιδού το ατού της Αθήνας εναντίον της Τουρκίας". Πέραν αυτών η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι "η απόφαση αυτή δημιούργησε κλίμα πανικού στην Ελλάδα".

  Χουριετ 07.12
  "Έξαλλη η Ελλάδα" είναι ο τίτλος στο βασικό κομμάτι της Hürriyet

  Πέτρος Κράνιας
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ