Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Δεκ-2022 22:35

  Goldman Sachs: Καμία μείωση των επιτοκίων από την Fed μέχρι το 2024

  Goldman Sachs: Καμία μείωση των επιτοκίων από την Fed μέχρι το 2024
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο τα επιτόκια της Federal Reserve να συνεχίσουν να σκαρφαλώνουν μέχρι τον Μάιο του 2023 και να ξεχάσουν την πιθανότητα μειώσεων το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον Jan Hatzius της Goldman Sachs.

  Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman περιμένει η Fed να κατεβάσει ταχύτητα στο μέγεθος των αυξήσεων των επιτοκίων της σύντομα, πραγματοποιώντας μια αύξηση κατά 50 μονάδες την επόμενη εβδομάδα στην ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής στις 14 Δεκεμβρίου, αντί να επιλέξει άλλη μια αύξηση 75 μονάδων. 

  Αυτό θα οδηγήσει το επιτόκιο της Fed στο 4,25% με 4,50%. Η τράπεζα πραγματοποίησε τον Νοέμβριο την τέταρτη διαδοχική αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης, οδηγώντας τα επιτόκια της σε υψηλό 15 ετών. 

  Ξεκινώντας το 2023, ο Hatzius περιμένει η Fed να δώσει το πράσινο φως σε άλλη μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο για 50 μονάδες. 

  "Μετά το Φεβρουάριο, οι προβλέψεις μας είναι πάνω από την τιμολόγηση της αγοράς, καθώς βλέπουμε άλλες δύο αυξήσεις κατά 25 μονάδες τον Μάρτιο και τον Μάιο και καμία μείωση μέχρι το 2024 καθώς η οικονομία παραμένει περισσότερο ανθεκτική απ' ό,τι είχε εκτιμηθεί από τους περισσότερους αναλυτές και φορείς της αγοράς", αναφέρει ο αναλυτής της Goldman. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ