Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Δεκ-2022 20:32

  Νιγηρία: Η Κεντρική Τράπεζα θέτει όρια στις αναλήψεις μετρητών από τράπεζες για ιδιώτες και επιχειρήσεις

  Νιγηρία: Η Κεντρική Τράπεζα θέτει όρια στις αναλήψεις μετρητών από τράπεζες για ιδιώτες και επιχειρήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας (CBN) ανακοίνωσε σήμερα ότι από τις αρχές του επόμενου έτους θα τεθεί όριο στα ποσά που θα επιτρέπεται να αποσύρουν οι ιδιώτες από τις τράπεζες, στα 100.000 νάιρα (225 δολάρια) την εβδομάδα, από 2,5 εκατομμύρια που είναι σήμερα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η χρήση μετρητών και να ενταχθούν περισσότεροι άνθρωποι στο τραπεζικό σύστημα.

  Οι περισσότεροι Νιγηριανοί δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό και χρησιμοποιούν ανεπίσημες αγορές, όπου προτιμούνται τα μετρητά.

  Οι αρχές προσπαθούν επίσης να σταματήσουν την καταβολή λύτρων σε ένοπλες συμμορίες που ζητούν εκατομμύρια νάιρα σε μετρητά για να απελευθερώσουν τους ομήρους που κρατούν.

  Οι εταιρείες θα επιτρέπεται να κάνουν ανάληψη έως και 500.000 νάιρα την εβδομάδα. Σε έκτακτες περιπτώσεις, ιδιώτες και επιχειρήσεις θα μπορούν να σηκώνουν το πολύ 5 εκατομμύρια και 10 εκατομμύρια νάιρα αντίστοιχα, μία φορά τον μήνα.

  Επίσης, από την επόμενη εβδομάδα η CBN θα θέσει στην κυκλοφορία τα νέα χαρτονομίσματα των 200, 500 και 1.000 νάιρα και οι πολίτες έχουν διορία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου να παραδώσουν στις τράπεζες τα παλιά τραπεζογραμμάτια, τα οποία δεν θα έχουν πλέον καμία ισχύ.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ