Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Δεκ-2022 15:11

  Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν από 60 αιχμαλώτους πολέμου

  Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν από 60 αιχμαλώτους πολέμου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ρωσία και η Ουκρανία ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι αντάλλαξαν 60 αιχμαλώτους πολέμου από κάθε πλευρά, στην τελευταία τέτοια ενέργεια, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι οι 60 απελευθερωμένοι Ρώσοι στρατιώτες θα μεταφερθούν αεροπορικώς στη Μόσχα για να λάβουν ιατρική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη.

  Ο επικεφαλής του προεδρικού επιτελείου της Ουκρανίας Andriy Yermak χαιρέτισε τους Ουκρανούς που επέστρεψαν ως ήρωες και δήλωσε ότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται δεκάδες από τη Μαριούπολη, συμπεριλαμβανομένου του πολιορκημένου Αζοφστάλ.

  "Συνεχίζουμε να επιστρέφουμε τους υπερασπιστές της Μαριούπολης - στον σημερινό "κατάλογο των 60" υπάρχουν 34 από αυτούς, συμπεριλαμβανομένων 14 από το Αζοφστάλ. Ορισμένοι είναι τραυματίες και θα λάβουν όλη την απαραίτητη βοήθεια στην Ουκρανία", δήλωσε ο Yermak.

  Κάποιοι από αυτούς που απελευθερώθηκαν κρατούνταν στο ρωσικό έδαφος και άλλοι στην Ολένιβκα, ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου στην κατεχόμενη από τη Ρωσία περιοχή Ντονέτσκ, σημείωσε.

  Η Ουκρανία κατηγόρησε τον Ιούλιο τη Ρωσία ότι διέπραξε έγκλημα πολέμου με ένα χτύπημα στην Ολένιβκα, κατά το οποίο σκοτώθηκαν δεκάδες κρατούμενοι. Η Ρωσία υποστήριξε από τη μεριά της ότι η Ουκρανία έπληξε το στρατόπεδο.

  Οι δύο πλευρές έχουν ανταλλάξει εκατοντάδες κρατουμένους σε μια σειρά ανταλλαγών τους τελευταίους μήνες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ