Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Δεκ-2022 13:21

  Ράμα: Η Αλβανία δεν θα εξαπατήσει για να μπει στην ΕΕ όπως έκανε η Ελλάδα

  Ράμα: Η Αλβανία δεν θα εξαπατήσει για να μπει στην ΕΕ όπως έκανε η Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σοβαρές αιχμές κατά της Αθήνας άφησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, λίγο μάλιστα πριν τη συνάντηση που θα έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ευθέως ότι "η Ελλάδα εξαπάτησε πολύ για να μπει στην ΕΕ", κάτι που όπως είπε δεν πρόκειται να κάνει η χώρα του.

  Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο euractiv, την παραμονή της Συνόδου Κορυφής για τη διεύρυνση της ΕΕ στα Βαλκάνια, σήμερα στα Τίρανα, ο κ. Ράμα είπε ότι "δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης είναι μια διαδικασία που βασίζεται σε άτομα και αξίες. Πρέπει να κάνουμε τα ‘μαθήματά μας’, καθώς δεν πρόκειται για εξετάσεις που μπορείς να εξαπατήσεις. Ακόμη, και αν οι καθηγητές έχουν μεγάλη διάθεση να σε βοηθήσουν να περάσεις. Είναι προς το συμφέρον σου να περάσεις σωστά το διαγώνισμα αυτό".

  Στο σημείο αυτό έβαλε στο κάδρο την Αθήνα, υποστηρίζοντας ευθέως ότι η Ελλάδα εξαπάτησε για να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  "Όχι όπως έκαναν κάποιες χώρες στο παρελθόν, όπως μια γειτονική χώρα η Ελλάδα για παράδειγμα, που εξαπάτησε πολύ. Πήρε χρήματα από την Ευρώπη, πέρασε μια περίοδο χλιδής και μετά κατέληξε πολύ άσχημα", είπε ο Αλβανός Πρωθυπουργός.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ