Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Δεκ-2022 11:59

  IATA: Οι αεροπορικές εταιρείες θα επιστρέψουν στην κερδοφορία ($4,7 δισ.) το 2023

  αεροπλανο γενικη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αεροπορική βιομηχανία θα καταστεί και πάλι κερδοφόρα το επόμενο έτος για πρώτη φορά από το 2019, καθώς συνεχίζεται η ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών μετά από σχεδόν δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού, ανέφερε την Τρίτη η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ), σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Οι αεροπορικές εταιρείες έχασαν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και το 2021 λόγω της πανδημίας, αλλά τα αεροπορικά ταξίδια έχουν ανακάμψει εν μέρει και ορισμένα αεροδρόμια αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν.

  Η ΙΑΤΑ αναμένει τώρα καθαρό κέρδος 4,7 δισ. δολαρίων για τον κλάδο το επόμενο έτος, με περισσότερους από 4 δισ. επιβάτες να πετούν. Προηγουμένως είχε αναφέρει μόνο ότι τα κέρδη ήταν "εφικτά" το 2023.

  Για το 2022, η ΙΑΤΑ περιόρισε την πρόβλεψή της για ζημίες σε ολόκληρο τον κλάδο στα 6,9 δισ. δολάρια από 9,7 δισ. δολάρια.

  "Πρόκειται για ένα μεγάλο επίτευγμα, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της ζημίας που προκλήθηκε από τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν οι κυβερνήσεις λόγω πανδημίας", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ Willie Walsh, σχολιάζοντας την προβλεπόμενη επιστροφή στα κέρδη το 2023.

  Αλλά το πρώην αφεντικό της British Airways και της IAG προειδοποίησε ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και το επόμενο έτος, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για υψηλό κόστος και ασυνεπείς κυβερνητικές πολιτικές.

  Η ΙΑΤΑ ανέφερε ότι η πρόβλεψή της βασίζεται στη σταδιακή επαναλειτουργία της Κίνας στη διεθνή κυκλοφορία και στη χαλάρωση των εγχώριων περιοριστικών μέτρων. Εάν αυτό δεν συμβεί, θα επηρεαστεί η κερδοφορία των αεροπορικών εταιρειών. Ένας άλλος κίνδυνος για τις προοπτικές του 2023 είναι ότι ορισμένες οικονομίες θα πέσουν σε ύφεση, ανέφερε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ