Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Δεκ-2022 17:07

  Νέα αποδυνάμωση της τουρκικής λίρας προβλέπει η ιαπωνική τράπεζα MUFG

  26146388
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η τουρκική λίρα συνέχισε να παρουσιάζει αξιοσημείωτη σταθερότητα έναντι του δολαρίου ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Ωστόσο, οι κίνδυνοι παραμένουν σε μεγάλο βαθμό και όλα υποδεικνύουν ένα καθοδικό εγγύς μέλλον για τη λίρα, σύμφωνα με την άποψη των οικονομολόγων της MUFG Bank.

  "Σύμφωνα με το Bloomberg, η Τουρκία έχει εντείνει τις παρεμβάσεις για τη στήριξη της λίρας τους τελευταίους δύο μήνες, οι οποίες είχαν φτάσει τη συνολική παρέμβαση κοντά στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τον Οκτώβριο. Η πρόσφατη ανάκαμψη της παρέμβασης συνέπεσε με περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας (TCMB), η οποία συνέχισε να μειώνει τα επιτόκια παρά τον αυξημένο πληθωρισμό".

  "Χαλαρότερη νομισματική πολιτική και πιστωτική ανάπτυξη εφαρμόζεται για να στηρίξει την ανάπτυξη ενόψει των εκλογών του επόμενου έτους. Η Τουρκία ενεργεί επίσης για να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ για τη στήριξη της λίρας".

  "Συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι η πρόσφατη σταθερότητα της ισοτιμίας δολαρίου/λίρας θα ακολουθηθεί από περαιτέρω αδυναμία".

  Πέτρος Κράνιας

  Διαβάστε ακόμα: 

  Η Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας μείωσε τα επιτόκια ξανά - Σε ιστορικό χαμηλό κατρακυλά η λίρα

  "Έρχεται ταχύτερη αποδυνάμωση της τουρκικής λίρας", λέει η ιαπωνική τράπεζα MUFG

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ