Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 04-Δεκ-2022 23:40

  Ουκρανός αξιωματούχος επέκρινε τις "απλές λύσεις" του Έλον Μασκ

  24576197
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κορυφαίος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου επέκρινε την Κυριακή τον ιδιοκτήτη του Twitter Έλον Μασκ για τις "μαγικές απλές λύσεις" του δισεκατομμυριούχου, αναφερόμενος σε ιδέες που πρότεινε ο Μασκ σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη συγκράτηση του περιεχομένου του Twitter.

  Ο Μιχάηλο Ποντόλιακ απαρίθμησε, σύμφωνα με το Reuters, ως παραδείγματα τέτοιων προτάσεων την "ανταλλαγή ξένων εδαφών για μια ψευδαίσθηση ειρήνης" και το "άνοιγμα όλων των ιδιωτικών λογαριασμών επειδή η ελευθερία του λόγου πρέπει να είναι απόλυτη".

  "Ο Έλον Μασκ προτιμά τις λεγόμενες μαγικές "απλές λύσεις"", έγραψε ο Ποντόλιακ στο Twitter, μια προφανής αναφορά στα σχέδια του αυτοαποκαλούμενου υπέρμαχου της ελευθερίας του λόγου Μασκ για τη μεταρρύθμιση του Twitter, το οποίο ανέλαβε στις 27 Οκτωβρίου, καθώς και σε ένα tweet στο οποίο καλούσε την Ουκρανία να παραδώσει τη ρωσοκρατούμενη χερσόνησο της Κριμαίας με αντάλλαγμα την ειρήνη.

  Οι εκπρόσωποι του Twitter δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

  Η Ουκρανία έχει μια περίπλοκη σχέση με τον Μασκ, τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

  Τον επαίνεσαν τις πρώτες ημέρες του πολέμου για την δωράν παροχή χιλιάδων συσκευών δορυφορικού διαδικτύου Starlink στην Ουκρανία, που κατασκευάζονται από την SpaceX του Μασκ, αλλά η φιλία προσέκρουσε σε δυσκολίες τον Οκτώβριο, όταν ο Μασκ εξέφρασε την υποστήριξή του σε όρους ειρήνης που απορρίφθηκαν από το Κίεβο.

  Ο δισεκατομμυριούχος ζήτησε η Κριμαία, που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014, να ανακηρυχθεί επισήμως τμήμα της Ρωσίας και να διεξαχθούν δημοψηφίσματα υπό την εποπτεία του ΟΗΕ για το αν η Ρωσία θα πρέπει να παραμείνει ή να φύγει σε άλλα κατεχόμενα εδάφη.

  Το tweet προκάλεσε οργισμένες επιπλήξεις από Ουκρανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Ποντόλιακ. Το Κίεβο έχει επανειλημμένα απορρίψει την ιδέα της παραχώρησης εδαφών με αντάλαγμα την ειρήνη.

  Αμέσως μετά τη διαμάχη αυτή, ο Μασκ παραπονέθηκε δημοσίως για το κόστος της παροχής δωρεάν υπηρεσιών Starlink στην Ουκρανία επ' αόριστον. Σε μια αλλαγή τόνου όμως, ο Μασκ δήλωσε στις 15 Οκτωβρίου ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί τα δωρεάν Starlinks της Ουκρανίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ