Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 03-Δεκ-2022 19:47

  Microsoft: Η Ρωσία αυξάνει τις κυβερνοεπιθέσεις σε πηγές στρατιωτικής και πολιτικής υποστήριξης της Ουκρανίας

  Microsoft: Η Ρωσία αυξάνει τις κυβερνοεπιθέσεις σε πηγές στρατιωτικής και πολιτικής υποστήριξης της Ουκρανίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Μόσχα θα αυξήσει τις κυβερνοεπιθέσεις για να ασκήσει πίεση στις πηγές στρατιωτικής και πολιτικής υποστήριξης της Ουκρανίας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, εκτιμά η Microsoft.

  Σε ανάρτησή του στο ιστολόγιο της εταιρείας "On the Issues", ο Clint Watts, γενικός διευθυντής του κέντρου ανάλυσης ψηφιακών απειλών της Microsoft, προέτρεψε τους πελάτες της να προετοιμαστούν για περισσότερες ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα, σύμφωνα με ταόσα αναφέρει το Bloomberg.

  "Η πρόσφατη εκτέλεση μιας επίθεσης τύπου ransomware -γνωστής ως Prestige- από παράγοντες της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών στην Πολωνία μπορεί να είναι προάγγελος της περαιτέρω επέκτασης των κυβερνοεπιθέσεων της Ρωσίας πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας", δήλωσε ο Watts.  

  Παράλληλα με σχεδόν δύο μήνες πυραυλικών και μη επανδρωμένων επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας, υπήρξαν "συμπληρωματικές" κυβερνοεπιθέσεις σε ουκρανικές και ξένες εφοδιαστικές αλυσίδες, καθώς και "επιχειρήσεις επιρροής με τη βοήθεια του κυβερνοχώρου", πρόσθεσε. 

  Συνοπτικά, οι προσπάθειες αυτές αποσκοπούν στο να "υπονομεύσουν την πολιτική υποστήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη και την αποφασιστικότητα των Ουκρανών πολιτών".

  Ο Watts αναφέρει ότι μέχρι στιγμής οι ρωσικές προσπάθειες για την ενίσχυση της λαϊκής διαφωνίας - για παράδειγμα, για τις υψηλές τιμές ενέργειας και τον πληθωρισμό σε όλη την Ευρώπη- είχαν περιορισμένο αντίκτυπο, αλλά "προμηνύουν αυτό που μπορεί να γίνει διευρυνόμενη τακτική κατά τη διάρκεια του χειμώνα που έρχεται".

  Οι Ρώσοι πράκτορες προσπαθούν να ενισχύσουν ορισμένες αφηγήσεις στο διαδίκτυο μέσω κρατικών μέσων ενημέρωσης και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ο Watts, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών υπονόμευσης εκλεγμένων αξιωματούχων και δημοκρατικών θεσμών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ