Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 03-Δεκ-2022 12:25

  Μ. Βέμπερ: "Η Γερμανία υπνοβατεί μπροστά σε μια νέα μεταναστευτική κρίση"

  Μ. Βέμπερ: "Η Γερμανία υπνοβατεί μπροστά σε μια νέα μεταναστευτική κρίση"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο "πόλεμος τρόμου" του Πούτιν στην Ουκρανία απειλεί τη Γερμανία με έναν δραματικό χειμώνα προσφύγων, προειδοποιεί, μιλώντας στη Welt am Sonntag, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ένας από τους πολιτικούς με τη μεγαλύτερη επιρροή στις Βρυξέλλες. Λέει ότι η Γερμανία δεν είναι προετοιμασμένη για την κατάσταση, αλλά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αγνοεί τις προκλήσεις.

  Συγκεκριμένα, ο Βέμπερ ανέφερε πως "τα κέντρα υποδοχής στη Γερμανία είναι γεμάτα, οι δήμοι στενάζουν, παρεμπιπτόντως και σε χώρες όπως οι Κάτω Χώρες, το Βέλγιο και η Αυστρία. Ενόψει της συνεχιζόμενης καταστροφής των ενεργειακών υποδομών στην Ουκρανία από το τρομοκρατικό καθεστώς του Πούτιν, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν μεγάλο αριθμό Ουκρανών που θα έρθουν στην ΕΕ αυτόν τον χειμώνα - και πολλοί από αυτούς και στη Γερμανία. Φοβάμαι ότι θα δούμε έναν δραματικό χειμώνα προσφύγων. Φαίνεται ότι σε λίγους μήνες θα πρέπει να ανοίξουμε περισσότερα γυμναστήρια στη Γερμανία και να περιορίσουμε τις σχολικές και αθλητικές δραστηριότητες, επειδή οι χωρητικότητες υποδοχής μπορεί να είναι πλήρεις. Η Γερμανία δεν είναι προετοιμασμένη για αυτή την κατάσταση. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απλώς αγνοεί τις προκλήσεις".

  Ο ίδιος συμπλήρωσε πως "η Ιταλία χρειάζεται στήριξη. Αντί να στηρίζει με εκατομμύρια ευρώ ιδιωτικές επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα, όπως κάνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, κάνοντας έτσι την παράνομη μετανάστευση ακόμη πιο ελκυστική, η Γερμανία θα πρέπει να βοηθήσει την Ιταλία. Στο μέλλον, θα είχε νόημα να υπάρχουν κοινές περιπολίες των συνόρων από Γερμανούς και Ιταλούς, δηλαδή Ευρωπαίους, αξιωματούχους στα εξωτερικά σύνορα της Μεσογείου. Όσοι δεν έχουν βίζα, διαβατήριο ή λόγο ασύλου θα πρέπει να επαναπατριστούν αμέσως. Και ζητώ επειγόντως τη δημιουργία διπλωματικών ζωνών στα αφρικανικά κράτη, με τη συγκατάθεση της αντίστοιχης κυβέρνησης, όπου θα μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις ασύλου και να διενεργούνται εξετάσεις ασύλου από υπαλλήλους της ΕΕ. Αυτό θα γλιτώσει τους μετανάστες από ένα επικίνδυνο ταξίδι μέσω της θάλασσας και θα στεγνώσει τις εγκληματικές επιχειρήσεις των λαθρεμπόρων".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ