Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 03-Δεκ-2022 09:38

  Γερμανία: Η Ανναλένα Μπέρμποκ ταξιδεύει στην Ινδία

  26473499
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ θα μεταβεί αύριο στην Ινδία για συνομιλίες όσον αφορά τις συνέπειες του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων.

  Στη συνάντηση που θα έχει με τον Ινδό ομόλογό της Σουμπραμανιάν Τζαϊσανκάρ θα συζητηθούν οι συνέπειες του πολέμου, ειδικά στον ενεργειακό τομέα, και η σχέση ανάμεσα στην Ινδία και την Κίνα, ανέφερε εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ χθες Παρασκευή στο Βερολίνο.

  Η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, ώστε να προχωρήσει η μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αναμένεται επίσης να απασχολήσει το διήμερο ταξίδι της επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας. Η κυρία Μπέρμποκ αναμένεται να επισκεφθεί έργα αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αγροτικές περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί.

  Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, η κυρία Μπέρμποκ θα επισκεφθεί την εκλογική επιτροπή της Ινδίας, ενώ θα δει επίσης αντιπροσώπους της λεγόμενης κοινωνίας των πολιτών και μη κυβερνητικών οργανώσεων που προωθούν τα δικαιώματα των γυναικών.

  Η Ινδία ανέλαβε την προεδρία της G20 την 1η Δεκεμβρίου.

  Το Νέο Δελχί διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με τη Δύση, όσο και με τη Ρωσία· η ινδική κυβέρνηση έχει αποφύγει να επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα, ενώ απέχει στις ψηφοφορίες στον ΟΗΕ για την καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

  Η Ινδία εν μέσω του πολέμου αγόρασε ποσότητες πετρελαίου σε τιμές ευκαιρίας από τη Ρωσία. Εξάλλου, το Νέο Δελχί έχει υψηλό βαθμό εξάρτησης από τη Μόσχα ως προς την την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού και ανταλλακτικών γι’ αυτόν.

  Ωστόσο, οι σχέσεις ανάμεσα στην Ινδία και την Κίνα, τα δύο κράτη με τους μεγαλύτερους πληθυσμούς στον πλανήτη, αμφότερα πυρηνικές δυνάμεις, είναι τεταμένες.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ