Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Δεκ-2022 14:15

  Michael Barr (Fed): Λογική μια μικρότερη αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο

  Συνεχίζει σε σκληρή γραμμή η Fed - Τέταρτη διαδοχική αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Federal Reserve θα πρέπει να κατεβάσει ταχύτητα στο ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve για την Εποπτεία, Michael Barr, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

  Η Fed πραγματοποίησε τον Νοέμβριο την τέταρτη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης στο πλαίσιο της εκστρατείας της για να χαλιναγωγήσει τον ξέφρενο πληθωρισμό.

  Ερωτηθείς αν ο ίδιος θα στήριζε μια μικρότερη αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, κατά 50 μονάδες βάσης αντί για 75 μονάδες, ο Barr απάντησε: "Νομίζω ότι αυτό θα είναι πολύ λογικό”. 

  "Κινηθήκαμε με μεγάλη ταχύτητα σε περιοριστικά επίπεδα και πλέον που βρισκόμαστε πιο κοντά στο σημείο που ενδεχομένως να χρειάζεται σε όρους περιοριστικής πολιτικής, νομίζω ότι είναι λογικό να επιβραδύνουμε τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων”, ανέφερε ο Barr.

  Ξεκαθάρισε πάντως ότι θα ήταν λάθος οι αγορές να ερμηνεύσουν μια απόφαση για επιβράδυνση στο ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων "ως κάτι που θα αντανακλά μια αλλαγή στη σοβαρότητα του έργου που έχουμε μπροστά μας”. 

  "Έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε. Έχουμε πολύ δρόμο να πάμε ακόμα”, τόνισε, ενώ εκτίμησε ότι η Fed θα πρέπει να κρατήσει τα επιτόκια της σε περιοριστικά επίπεδα για "παρατεταμένη περίοδο" για να φέρει τον πληθωρισμό πίσω στο 2%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ