Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Δεκ-2022 14:06

  Βρετανία: Ο κάποτε "πρωθυπουργίσιμος" Σατζίντ Τζάβιντ δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές

  Σατζίντ Τζάβιντ Βρετανια κορονοιος πανδημια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Σάτζιντ Τζάβιντ, βουλευτής του κυβερνώντος Συντηρητικού Ενωτικού Κόμματος, αποφάσισε να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για το κοινοβούλιο και να αποχωρήσει από την πολιτική μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

  Ο κ. Τζάβιντ τόνισε στο πρακτορείο Bloomberg ότι σκέφτηκε σχετικά με το μέλλον του το τελευταίο διάστημα και έλαβε τελικά τη συγκεκριμένη απόφαση. Γίνεται έτσι ο τελευταίος ενός ρεύματος γνωστών βουλευτών του βρετανικού κεντροδεξιού κυβερνώντος κόμματος που ανακοινώνουν ότι δεν θα επιδιώξουν την επανεκλογή τους.

  "Το να υπηρετώ ως μέλος του κοινοβουλίου για την εκλογική περιφέρεια του Bromsgrove παραμένει ένα απίστευτο προνόμιο και θα συνεχίσω να υποστηρίζω την Κυβέρνηση και τους σκοπούς στους οποίους πιστεύω", έγραψε στο Twitter ο Σ. Τζάβιντ,

  Θεωρούμενος κάποτε ως μία από τις πλέον ελπιδοφόρες προσωπικότητες των Συντηρητικών, ο Τζάβιντ υπηρέτησε μεταξύ άλλων ως υπουργός Υγείας την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ έχει διατελέσει και υπουργός Εσωτερικών.

  Δέκα νυν βουλευτές των Τόρις έχουν δηλώσει ότι θα εγκαταλείψουν την ενεργό πολιτική στις επό,ενες εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν το αργότερο τον Ιανουάριο του 2025.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ