Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Δεκ-2022 13:37

  Η Γερμανία σχεδιάζει δίκτυο αγωγών υδρογόνου μήκους 1.800 χιλιομέτρων

  163662731
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Γερμανία σχεδιάζει να αναπτύξει ένα δίκτυο αγωγών ενέργειας υδρογόνου μήκους 1.800 χιλιομέτρων έως το 2027 με κρατική συμμετοχή, σύμφωνα με προσχέδιο στρατηγικής του υπουργείου Οικονομίας που είδε το Reuters την Παρασκευή.

  Το έγγραφο προβλέπει επίσης ότι η Γερμανία να ενθαρρύνει τη χρήση μπλε υδρογόνου και να το εισάγει κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου προς το πράσινο υδρογόνο.

  Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θέλει να στραφεί προς καθαρότερες πηγές ενέργειας και να διαφοροποιήσει τις προμήθειες της, ειδικά αφότου η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έφερε στο επίκεντρο τις παγίδες της μεγάλης εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

  Η δημιουργία μιας εταιρείας δικτύου υδρογόνου με κρατική συμμετοχή είναι αναγκαία για να οικοδομηθεί ένα σύστημα που να είναι κατάλληλο για τον σκοπό και οικονομικά προσιτό, αναφέρεται στο έγγραφο. Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα σχέδιά της στη βιομηχανία σύντομα.

  Η κυβέρνηση προβλέπει επίσης ότι η Γερμανία θα διπλασιάσει την ικανότητα ηλεκτρόλυσης σε δέκα γιγαβάτ μέχρι το 2030, ανέφερε η εφημερίδα.

  Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς τον Σεπτέμβριο δήλωσε ότι η Γερμανία θέλει να δημιουργήσει έκρηξη στη χρήση του υδρογόνου ως τρόπου διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας της και για να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους της.

  Το μπλε υδρογόνο εξάγεται από το φυσικό αέριο και θεωρείται ως μια μεταβατική προσέγγιση, ενώ το πράσινο υδρογόνο, το οποίο χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για εξόρυξη, δεν μπορεί να καλύψει πλήρως τη ζήτηση. Ορισμένοι περιβαλλοντολόγοι αντιτίθενται σε αυτό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ