Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Δεκ-2022 11:02

  Μείωση της ανεργίας στην Ισπανία τον Νοέμβριο

  186238167
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέα μείωση της ανεργίας σημειώθηκε στην Ισπανία τον Νοέμβριο, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη δύναμη της αγοράς εργασίας παρά την επιβράδυνση της οικονομίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

  Τα στοιχεία έρχονται μετά από τα δεδομένα που δείχνουν μια μικρή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και καλύτερες από τις αναμενόμενες λιανικές πωλήσεις, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η Ισπανία θα μπορούσε τελικά να αποφύγει μια ύφεση αυτόν τον χειμώνα, όπως δείχνουν οι πιο πρόσφατες προβλέψεις όλων των μεγάλων αναλυτών.

  Ο αριθμός των ατόμων που εγγράφονται ως άνεργοι στην Ισπανία μειώθηκε κατά 1,2% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ή κατά 33.512 άτομα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που επικαλείται το Reuters. Συνολικά 2,88 εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν χωρίς εργασία, το χαμηλότερο ποσοστό σε μήνα του Νοέμβριο από το 2007.

  Η Ισπανία πρόσθεσε 78.695 επίσημες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια του μήνα (20,32 εκατομμύρια θέσεις εργασίας συνολικά), σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία, καθιστώντας τον περασμένο μήνα τον 19ο συνεχόμενο δημιουργίας θέσεων εργασίας, όπως έδειξε ξεχωριστή έκθεση του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης.

  Η BBVA Research αναβάθμισε την Πέμπτη τις προβλέψεις της για την Ισπανία, με την οικονομία να αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 4,6% το 2022, σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη του ΔΝΤ. Το 2023 οι αναλυτές αναμένουν ανάπτυξη άνω του 1%, ενώ η ισπανική κυβέρνηση αναμένει ανάπτυξη 2,1%.

  Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Οκτωβρίου που ανακοινώθηκαν αυτήν την εβδομάδα έδειξαν επίσης καλύτερες από τις αναμενόμενες καταναλωτικές δαπάνες, συνοδευόμενες από επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 6,6% τον Νοέμβριο.

  Η απασχόληση είναι ιδιαίτερα ισχυρή σε θέσεις εργασίας σχετικές με την τεχνολογία, κάτι που σύμφωνα με την κυβέρνηση σχετίζεται με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων ανάκαμψης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ