Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Δεκ-2022 15:33

  ΗΠΑ: Κατά 16.000 υποχώρησαν οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

  ΗΠΑ: Μείωση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας για τρίτη διαδοχική εβδομάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτωτικά κινήθηκαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την αύξηση που είχε προηγηθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

  Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Νοεμβρίου κατά 16.000 και διαμορφώθηκαν στις 225.000 αιτήσεις.

  Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμεναν πτώση των νέων αιτήσεων αλλά σημαντικά μικρότερη, μόλις κατά 5.0000.

  Η μείωση των αρχικών αιτήσεων ανεργίας της προηγούμενης εβδομάδας "έσβησε" την αύξηση που είχε καταγραφεί μια εβδομάδα νωρίτερα, όταν είχαν σημειώσει άνοδο κατά 18.000, φτάνοντας στις 241.000 αιτήσεις.

  Ωστόσο, ο αριθμός των Αμερικανών που ήδη λαμβάνουν επίδομα ανεργίας κινήθηκε ανοδικά, αυξημένος κατά 57.000, στο 1,61 εκατομμύριο άτομα. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

  Σε μη προσαρμοσμένη βάση οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 50.512 και διαμορφώθηκαν στις 198.557 αιτήσεις.

  Οι οικονομολόγοι πάντως τονίζουν ότι είναι δύσκολο να ερμηνεύσει τα στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Σε γενικές γραμμές, οι νέες αιτήσεις εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να αυξάνονται τις επόμενες εβδομάδες καθώς αναμένεται απότομη αύξηση των απολύσεων εποχικού προσωπικού.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ