Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Δεκ-2022 12:43

  Η βρετανική μεταποιητική δραστηριότητα υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο

  Ιστορικό άλμα 65 ετών για τα βρετανικά ομόλογα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική μεταποιητική δραστηριότητα υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο, καθώς οι επιχειρήσεις είναι αντιμέτωπες με τη χαμηλότερη ζήτηση στο εξωτερικό εδώ και δυόμισι χρόνια, κάτι που οδηγεί σε περικοπές θέσεων εργασίας και μειωμένη εμπιστοσύνη για το επόμενο έτος , έδειξε έρευνα που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.

  Τα στοιχεία προσθέτουν ενδείξεις ότι η οικονομία της Βρετανίας έχει περιέλθει σε ύφεση, αν και υπήρξε μια αχτίδα φωτός για την Τράπεζα της Αγγλίας καθώς ο πληθωρισμός των τιμών παραγωγής εργοστασίων επιβραδύνθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021.

  Ο δείκτης S&P Global/CIPS Manufacturing Purchasing Managers' Index (PMI) ανέβηκε στο 46,5 τον Νοέμβριο από 46,2 χαμηλό δυόμισι ετών του Οκτωβρίου. Η μέτρηση του Νοεμβρίου είναι πολύ κάτω από το όριο των 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

  Εκτός από τη διάρκεια της πανδημίας, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος ήταν οι πιο αδύναμοι δύο μήνες για τον PMI της μεταποίησης από το 2009 μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

  Οι παραγγελίες εξαγωγών μειώθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάιο του 2020, στο απόγειο της πανδημίας COVID-19, αντανακλώντας τη μειωμένη ζήτηση από την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Οι προσδοκίες για μελλοντική παραγωγή παρέμειναν θετικές αλλά με το μικρότερο περιθώριο από τον Απρίλιο του 2020.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ