Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Δεκ-2022 11:58

  Η πτώση της γερμανικής μεταποίησης επιβραδύνεται - Μειώνονται οι πιέσεις κόστους και προσφοράς

  173872025_m
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο μεταποιητικός τομέας της Γερμανίας έδειξε ότι συνεχίζεται η ασθενής ζήτηση και για τον μήνα Νοέμβριο, όμως η ύφεση επιβραδύνθηκε καθώς ενδείξεις λιγότερων ελλείψεων σε υλικά έδωσαν τροφή στις ελπίδες ότι οι πιέσεις στο κόστος θα μπορούσαν επίσης να αμβλυνθούν, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.

  Ο τελικός Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της S&P Global για τη μεταποίηση, που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο της γερμανικής οικονομίας, αυξήθηκε κατά 1,1 μονάδα τον μήνα σε 46,2, ανακάμπτοντας κάπως από το χαμηλότερο σημείο του εδώ και σχεδόν δυόμισι χρόνια τον Οκτώβριο.

  Δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ αναλυτών έδειξε ότι η μέτρηση για τον Νοεμβρίου εκτιμήθηκε πως θα είναι 46,7.

  Οι σχεδόν γεμάτες αποθήκες φυσικού αερίου στη Γερμανία μείωσαν τους φόβους για ενδεχόμενους περιορισμούς και όρια στη βιομηχανία, ενώ η οικονομική ανάπτυξη 0,4% το τρίτο τρίμηνο έδειξε μια λιγότερο σοβαρή ύφεση από ό,τι αναμενόταν.

  Ωστόσο, "η ενεργειακή ασφάλεια παραμένει μια σημαντική ανησυχία για τους Γερμανούς κατασκευαστές, όπως και η πτώση της ζήτησης", δήλωσε ο Phil Smith, οικονομικός διευθυντής της S&P Global Market Intelligence, επισημαίνοντας έναν ακόμη αδύναμο μήνα για νέες παραγγελίες τον Νοέμβριο.

  Ο δείκτης χρόνου παράδοσης της έρευνας πρόσφερε λόγους για αισιοδοξία, καθώς ξεπέρασε το όριο χωρίς μεταβολή του 50,0 για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2021, στο 53,1 έναντι 47,1 τον προηγούμενο μήνα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ