Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Δεκ-2022 11:10

  Η Σλοβακία θέτει σε διαβούλευση πακέτο 6 δισ. ευρώ για να περιορίσει τις τιμές του οικιακού ρεύματος

  191140048_m
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση της Σλοβακίας θα θέσει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας για τα νοικοκυριά το επόμενο έτος με κόστος 6 δισεκατομμυρίων ευρώ (6,25 δισεκατομμύρια δολάρια), μέσω επιδοτήσεων και μιας σύμβασης με τον κύριο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι την Πέμπτη.

  Τα μέτρα θα διατηρήσουν σταθερές τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τα σπίτια, ενώ οι τιμές του φυσικού αερίου και της θέρμανσης θα αυξηθούν κατά 15%, είπε ο πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε ζωντανά.

  Είπε ότι τα νοικοκυριά θα πληρώσουν 3.000 ευρώ περισσότερα, κατά μέσο όρο, για ενέργεια το επόμενο έτος ελλείψει μέτρων.

  Τα μέτρα περιλαμβάνουν την υιοθέτηση ενός προηγούμενου συμφώνου με τον βασικό προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, τη Slovenske Elektrarne, για την παροχή μέρους της παραγωγής της σε τιμές χαμηλότερες της αγοράς το επόμενο έτος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ιγκόρ Μάτοβιτς.

  Οι προμηθευτές φυσικού αερίου και θέρμανσης θα αποζημιωθούν με επιδοτήσεις για να συγκρατηθεί η τελική τιμή για τους καταναλωτές, είπε, και η κυβέρνηση θα διατηρήσει επίσης την αύξηση των τελών που σχετίζονται με τις προμήθειες ενέργειας.

  Ο Χέγκερ είπε ότι τα μέτρα αντικατοπτρίζονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2023 που βρίσκεται τώρα στο κοινοβούλιο, όπου η κυβέρνηση δεν διαθέτει πλειοψηφία και η έγκριση του προϋπολογισμού είναι αβέβαιη.

  Η κυβέρνηση είπε νωρίτερα ότι θα θέσει επίσης ανώτατο όριο στις τιμές της ενέργειας για τις εταιρείες το πρώτο τρίμηνο του 2023, συνδέοντας αυτό το βήμα με την έγκριση του προϋπολογισμού.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ