Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Δεκ-2022 11:06

  Συνεχίζεται η πτώση της μεταποίησης στην Ιταλία τον Νοέμβριο

  99545984_m
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο μεταποιητικός τομέας της Ιταλίας συρρικνώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο εν μέσω μιας επίμονης αλλά πιο αργής πτώσης τόσο στην παραγωγή όσο και στις νέες παραγγελίες, σύμφωνα με έρευνα την Πέμπτη.

  Ο δείκτης S&P Global Purchasing Managers' Index (PMI) για την ιταλική μεταποίηση έφτασε στο 48,4, από 46,5 τον προηγούμενο μήνα, αλλά εξακολουθεί να είναι κάτω από το όριο των 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

  Η ένδειξη ήταν πάνω από τη μέση πρόβλεψη του 47,0 που δόθηκε σε έρευνα του Reuters μεταξύ 12 αναλυτών.

  Η συρρίκνωση οφείλεται στην αδυναμία τόσο της παραγωγής όσο και των νέων παραγγελιών, με τον πρώτο υποδείκτη να βρίσκεται στο 47,1 από 44,1 τον προηγούμενο μήνα και τον δεύτερο να αναφέρεται στο 44,1 από προηγούμενο 39,2.

  "Η εργοστασιακή παραγωγή συνέχισε να μειώνεται εν μέσω μιας συνεχούς, αν και πιο αργής, συρρίκνωσης των νέων παραγγελιών", δήλωσε ο Lewis Cooper, οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence.

  Ένα ενθαρρυντικό μήνυμα ήρθε από την απασχόληση στον κλάδο, η οποία αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό της από τον Ιούλιο λόγω των προσδοκιών για ανάκαμψη, αναφέρει η έκθεση S&P.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ