Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Δεκ-2022 11:03

  Ευρωζώνη: Μετριάστηκαν ελαφρώς οι πιέσεις στη μεταποίηση τον Νοέμβριο

  Ευρωζώνη: Μετριάστηκαν ελαφρώς οι πιέσεις στη μεταποίηση τον Νοέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα της Ευρωζώνης συνέχισε να συρρικνώνεται το Νοέμβριο, με μικρότερο ωστόσο ρυθμό από τον Οκτώβριο, ενώ την ίδια στιγμή οι πληθωριστικές πιέσεις αμβλύνθηκαν περαιτέρω, σύμφωνα με την έρευνα της S&P Global. 

  Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI κινήθηκε ελαφρώς υψηλότερα το Νοέμβριο στο 47,1 από 46,4 τον Οκτώβριο. Ο δείκτης συμπλήρωσε πάντως πέντε διαδοχικούς μήνες κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας. 

  Παράλληλα, ο δείκτης για την παραγωγή του κλάδου διαμορφώθηκε στο 46,0 από 43,8 τον Οκτώβριο. 

  Η έρευνα της S&P Global καταγράφει επίσης περαιτέρω άμβλυνση των πληθωριστικών πιέσεων, εν μέρει λόγω της πιο αδύναμης ζήτησης αλλά και της υποχώρησης των πιέσεων στον εφοδιασμό.

  "Ο δείκτης PMI δείχνει μια καλοδεχούμενη συγκράτηση στην ένταση της κάμψης που καταγράφεται στον κλάδο της μεταποίησης το Νοέμβριο, κάτι που στηρίζει τις ελπίδες ότι η περιοχή ενδεχομένως να μην αντιμετωπίζει μια χειμερινή ύφεση τόσο σοβαρή, όσο περίμεναν προηγουμένως αρκετοί" αναλυτές, σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ