Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Δεκ-2022 10:24

  Η μεταποιητική δραστηριότητα στη Ρωσία αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό μέσα σε έξι χρόνια τον Νοέμβριο

  190052576
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο μεταποιητικός τομέας της Ρωσίας επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν έξι ετών τον Νοέμβριο χάρη στην αύξηση της παραγωγής και των νέων παραγγελιών, όπως έδειξε επιχειρηματική έρευνα που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, ανακάμπτοντας από την πτώση προς συρρίκνωση τον περασμένο μήνα.

  Ο PMI του S&P αυξήθηκε τον Νοέμβριο στο 53,2 από 50,7 τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας το όριο των 50 που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση και φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο από τον Ιανουάριο του 2017.

  "Η ζήτηση συνέχισε να τροφοδοτείται από εγχώριους πελάτες καθώς οι νέες παραγγελίες εξαγωγών συρρικνώθηκαν ξανά απότομα", ανέφερε η S&P Global. "Παρόλα αυτά, οι αύξηση στις νέες πωλήσεις ώθησαν σε αυξήσεις στην απασχόληση και τα αποθέματα, με τις εισροές να αυξάνονται με απότομο ρυθμό".

  Η S&P Global δήλωσε ότι οι κυρώσεις κατά της Μόσχας, που επιβλήθηκαν λόγω των πράξεών της στην Ουκρανία, συνέχισαν να επιβαρύνουν τη ζήτηση από ξένους πελάτες, με τις νέες παραγγελίες εξαγωγών να συρρικνώνονται με έντονο ρυθμό για 10ο συνεχόμενο μήνα.

  Η επέκταση έχασε τη δυναμική του τον Οκτώβριο αφότου ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μια "μερική επιστράτευση" στα τέλη Σεπτεμβρίου κατά την οποία περίπου 300.000 έφεδροι - κυρίως νέοι, εργαζόμενοι - στρατολογήθηκαν για την Ουκρανία.

  Όμως ο μεταποιητικός τομέας έχει δείξει ανθεκτικότητα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ