Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Νοε-2022 17:54

  ΗΠΑ: Ήπια υποχώρηση των κενών θέσεων εργασίας στα 10,3 εκατ.

  ΗΠΑ: Ήπια υποχώρηση των κενών θέσεων εργασίας στα 10,3 εκατ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ελεγχόμενη υποχώρηση κατέγραψε ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, στα επίπεδα που προέβλεπαν οι αναλυτές και μάλλον όχι στο βαθμό που θα επιθυμούσε η Fed, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπ. Εργασίας της χώρας.

  Ειδικότερα, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν στα 10,3 εκατομμύρια τον Οκτώβρη, από τα 10,7 εκατ. του Σεπτεμβρίου.

  Ο αριθμός έχει μειωθεί σημαντικά πλέον από το ρεκόρ των 11,9 εκατ. την άνοιξη αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά υψηλός, ειδικά καθώς η Fed επιθυμεί να περιοριστεί περισσότερο η ζήτηση εργασίας ώστε να υποχωρήσει η ανοδική πίεση στους μισθούς που συμβάλλουν στην επιτάχυνση του πληθωρισμού.

  Ενδεικτικό είναι ότι, βάσει των στοιχείων, σήμερα υφίστανται 1,7 κενές θέσεις εργασίας για κάθε άνεργο στις ΗΠΑ,  όταν στα προ πανδημίας επίπεδα η αναλογία ανέρχοταν στις 1,2 θέσεις για τον καθένα.

  Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των ατόμων που προσλήφθηκαν τον Οκτώβριο υποχώρησε ελαφρώς στα 6 εκατομμύρια από τα 6,1 εκατ. καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο σε περίπου δύο χρόνια.

  Την ίδια ώρα, ο αριθμός των παραιτήσεων μειώθηκε ελαφρώς στα 4 εκατομμύρια, αλλά εξακολουθεί να είναι ασυνήθιστα υψηλός, με τις αποχωρήσεις να είναι πάνω από 4 εκατ. για 16 διαδοχικούς μήνες.

  Σημειώνεται ότι γενικότερα οι άνθρωποι είθισται να παραιτούνται πιο συχνά όταν πιστεύουν πως είναι εύκολο να βρουν μια καλύτερη δουλειά.

  Έτσι, ο ακόμα υψηλός αριθμός των ανοιχτών θέσεων εργασίας και των παραιτήσεων θεωρείται ένδειξη ότι η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι πολύ στενή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ