Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Νοε-2022 17:21

  ΗΠΑ: Μειώθηκαν και τον Οκτώβριο οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών, για πέμπτο διαδοχικό μήνα

  ΗΠΑ: Άλμα άνω του 12% για τις πωλήσεις νέων κατοικιών τον Νοέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέα μείωση, για πέμπτο διαδοχικό μήνα, παρουσίασαν τον Οκτώβριο οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, καθώς η ραγδαία αύξηση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων και οι υψηλές τιμές πλήττουν τη ζήτηση, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία που δημοσίευσε την Τετάρτη η Εθνική Ένωση Μεσιτών της χώρας.

  Ειδικότερα, ο Δείκτης Εκκρεμών Πωλήσεων Κατοικίας, ένας βασικός δείκτης πωλήσεων κατοικιών με βάση τις υπογραφές συμβολαίων, υποχώρησε κατά 4,6% σε μηνιαία βάση, στις 77,1 μονάδες, τον Οκτώβριο. Επίπεδο που προσέγγισε εκείνο που παρατηρήθηκε τον Απρίλιο του 2020, όταν ο δείκτης έπεσε στις 70,0 μονάδες, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

  Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal περίμεναν ότι ο δείκτης μεγαλύτερη υποχώρηση, κατά 5,5% σε μηνιαία βάση.

  Οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών ήταν 37% χαμηλότερες σδε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

  "Ο Οκτώβριος ήταν ένας δύσκολος μήνας για τους αγοραστές κατοικιών καθώς αντιμετώπισαν τα υψηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων εδώ και 20 χρόνια", δήλωσε ο Lawrence Yun, επικεφαλής οικονομολόγος του NAR. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να υπάρξει επιστροφή των αγοραστών, καθώς τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων φαίνεται να έχουν ήδη κορυφωθεί και υποχωρούν από τα μέσα Νοεμβρίου, πρόσθεσε.

  Οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν σε τρεις από τις τέσσερις μεγάλες περιοχές των ΗΠΑ. Οι συναλλαγές σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση στη Δύση, κατά 11,3% τον Οκτώβριο, ακολουθούμενη από πτώση 6,4% στο Νότο και πτώση 4,3% στα βορειοανατολικά. Οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών αντίθετα αυξήθηκαν κατά 3,3% στις μεσοδυτικές περιοχές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ