Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Νοε-2022 13:41

  Βρετανία: Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας προτείνει ελέγχους στις τιμές ενέργειας

  181283852_m
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική υπηρεσία εποπτείας ενέργειας πρότεινε ελέγχους τιμών για τις εταιρείες δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας για τα επόμενα πέντε χρόνια, μέτρα για τα οποία είπε ότι θα ενισχύσουν τις επενδύσεις σε εγχώριες προμήθειες και θα προσφέρουν φθηνότερη ενέργεια χωρίς αύξηση των λογαριασμών των καταναλωτών.

  Η ενεργειακή αναταραχή και η ευρύτερη αναταραχή της αγοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου που συνδέεται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οδήγησε φέτος σε άνοδο των τιμών, πιέζοντας τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη.

  Ο Akshay Kaul, προσωρινός διευθυντής της Ofgem για τον Όμιλο Υποδομής και Ασφάλειας Εφοδιασμού, είπε την Τετάρτη ότι το σχέδιο θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι η Βρετανία "δεν θα βρίσκεται πλέον στο έλεος των διεθνών τιμών ενέργειας ή των γεωπολιτικών γεγονότων".

  Οι έλεγχοι, οι οποίοι θα διαρκέσουν από την 1η Απριλίου 2023 έως το 2028, απαιτούν από έξι εταιρείες δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας να εστιάσουν τις επενδύσεις σε "περισσότερες εγχώριες, καθαρότερες, φθηνότερες και ασφαλείς πηγές ενέργειας".

  Η Ofgem είπε ότι αναμένει η πρόταση να αυξήσει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της αιολικής και ηλιακής ενέργειας, υποστηριζόμενη από διευρυμένη πυρηνική ενέργεια και ενέργεια που παράγεται από υδρογόνο.

  Γνωστή ως RIIO-ED2 (Έσοδα = Κίνητρα + Καινοτομία + Εκροές για διανομή ηλεκτρικής ενέργειας), η πρόταση ορίζει το ύψος επένδυσης το οποίο η Ofgem δίνει την άδεια σε τοπικά δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας να πραγματοποιήσουν κατά την πενταετία.

  Το κόστος της εργασίας ανακτάται μέσω των χρεώσεων δικτύου στους λογαριασμούς των καταναλωτών και με τον περιορισμό των κερδών του δικτύου και την αύξηση της απόδοσης, είπε η Ofgem.

  Η ρυθμιστική αρχή είπε ότι οι προτάσεις της, οι οποίες υπόκεινται σε διαβούλευση, έχουν εξασφαλίσει ότι οι σημαντικές επενδύσεις στο δίκτυο μπορούν να παραδοθούν χωρίς καμία αύξηση στις χρεώσεις δικτύου στους λογαριασμούς, οι οποίες θα παραμείνουν κατά μέσο όρο στις 100 λίρες (119,74 δολάρια) ετησίως ανά πελάτη.

  Οι φορείς εκμετάλλευσης του δικτύου διανομής είναι UK Power Networks, Northern Power Grid, SP Energy Networks, SSE Power Distribution and Electricity North West και Εθνικό Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

  Η SSEN Distribution, μέρος της βρετανικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και του φορέα εκμετάλλευσης δικτύου SSE, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ofgem της επέτρεψε συνολική δαπάνη ύψους 3,59 δισεκατομμυρίων λιρών για την πενταετία.

  Η συνολική επιτρεπόμενη δαπάνη για τις έξι εταιρείες ανέρχεται στα 22 δισεκατομμύρια λίρες, είπε η Ofgem.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ