Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Νοε-2022 13:34

  Γερμανία: Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σχέδιο για προσέλκυση περισσότερων αλλοδαπών εργαζομένων

  Γερμανία: Απροσδόκητη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Νοέμβριο - Ifo
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε την Τετάρτη στα σχέδια για τη μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού νόμου, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς το Βερολίνο επιδιώκει να ανοίξει την αγορά εργασίας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης σε εργαζομένους εκτο΄ς Ευρώπης τους οποίους  χρειάζεται τόσο πολύ.

  Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θέλει να τονώσει τη μετανάστευση και την κατάρτιση για να αντιμετωπίσει την έλλειψη δεξιοτήτων που επιβαρύνει τη γερμανική οικονομία σε μια περίοδο που αποδυναμώνεται η ανάπτυξη και που ο γηράσκων πληθυσμός ασκεί πίεση στο δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα.

  Οι προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις στον νόμο περί μετανάστευσης ειδικευμένων, που εισήχθη για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2020, περιλαμβάνουν μια "κάρτα ευκαιρίας για άτομα που αναζητούν εργασία" που βασίζεται σε ένα νέο σύστημα βαθμών και όχι μόνο στα προσόντα του ατόμου.

  Θα δοθεί επίσης η ευκαιρία στους ανειδίκευτους εργαζομένους να μεταναστεύσουν στη Γερμανία εάν η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης κρίνει ότι χρειάζονται σε ορισμένους τομείς.

  Σχέδιο νομοθεσίας για την πρωτοβουλία, η οποία χαιρετίστηκε ευρέως από τη βιομηχανία, δεν αναμένεται πριν από το νέο έτος.

  Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποσχέθηκε ένα "διαφανές, μη γραφειοκρατικό" σύστημα σημείων μετανάστευσης, το οποίο ο συνασπισμός ελπίζει να συνδυάσει με χαλαρούς κανόνες για την απόκτηση γερμανικής υπηκοότητας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ