Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Νοε-2022 16:01

  Ουκρανία: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία των μονάδων της χαλυβουργίας Metinvest μετά τις διακοπές ρεύματος

  Ουκρανία: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία των μονάδων της χαλυβουργίας Metinvest μετά τις διακοπές ρεύματος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ουκρανίας, η Metinvest, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη πως όλα τα ουκρανικά εργοστάσιά της εκτός από ένα επανέλαβαν τη λειτουργία τους έπειτα από τις διαταράξεις που προκάλεσαν οι διακοπές ρεύματος λόγω των ρωσικών αεροπορικών πληγμάτων.

  Η Metinvest, που δεν είχε ανακοινώσει προηγουμένως τις διακοπές, δήλωσε πως η παραγωγή την περασμένη εβδομάδα σταμάτησε για πρώτη φορά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Δεν είπε πότε ακριβώς ξεκίνησαν οι διακοπές.

  "Για πρώτη φορά από την έναρξη της πλήρους κλίμακας στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, η παραγωγή στις ουκρανικές επιχειρήσεις του ομίλου σταμάτησε σε μια διαδικασία εκτάκτου ανάγκης λόγω μη παροχής ενέργειας", ανέφερε η Metinvest σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

  Η Metinvest ανέφερε πως από σήμερα όλες οι ουκρανικές εγκαταστάσεις της, εκτός από το εργοστάσιο Kametstal, στην κεντρική Ουκρανία επανέλαβαν τη λειτουργία τους, αν και υπάρχουν ακόμη "σημαντικοί κίνδυνοι" σχετικά με τον εφοδιασμό σε ενέργεια.

  "Ως αποτέλεσμα, μπορεί επίσης να υπάρξουν διακοπές στην παραγωγή ουκρανικών περιουσιακών στοιχείων της Metinvest", ανέφερε.

  Η Metinvest ανήκει στον Ουκρανό επιχειρηματία Ρινάτ Αχμέτοφ, ο οποίος είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στης χώρα παρά τις σημαντικές απώλειες περιουσίας που υπέστη στη διάρκεια του πολέμου.

  Στην εταιρία ανήκουν επίσης οι χαλυβουργίες Azovstal και Illich στη νοτιονανατολική πόλη-λιμάνι Μαριούπολη, που τελεί τώρα υπό τον έλεγχο της Ρωσίας έπειτα από πολύμηνη πολιορκία και σφοδρές μάχες.

  Η Ουκρανία εξακολουθεί να καταβάλλει προσπάθειες να αποκαταστήσει την παροχή ρεύματος σε όλη τη χώρα μετά το τελευταίο μεγάλο κύμα ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων την περασμένη Τετάρτη. Η εταιρία Ukrenergo, εθνικός διαχειριστής του δικτύου ηλεκτροδότησης, δήλωσε σήμερα το πρωί πως οι παραγωγοί ηλεκτρισμού μπορούσαν να ανταποκριθούν μόνο στο 70% της ζήτησης.

  Η μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ουκρανίας, ArcelorMittal Kryvyi Rih, ανέστειλε τις διαδικασίες παραγωγής την περασμένη Πέμπτη λόγω διακοπών ρεύματος. Εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα πως το εργοστάσιο δεν έχει ακόμη επαναλάβει τη λειτουργία του.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ