Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Νοε-2022 15:08

  HSBC: Συμφώνησε με την RBC για την πώληση της μονάδας της στον Καναδά έναντι $10 δισ.

  HSBC: Συμφώνησε με την RBC για την πώληση της μονάδας της στον Καναδά έναντι $10 δισ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H βρετανική τράπεζα HSBC ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ήρθε σε συμφωνία με τη Royal Bank of Canada για την πώληση των δραστηριοτήτων στον Καναδά έναντι 10,04 δισ. δολαρίων σε μετρητά.

  Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023 και θα αποφέρει κέρδη προ φόρων ύψους 5,7 δισ. δολαρίων για την HSBC, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας.  

  Η HSBC μπορεί να επιστρέψει μέρος των εσόδων από την πώληση στους μετόχους μέσω εφάπαξ μερίσματος ή επαναγοράς από τις αρχές του 2024 και μετά.

  Η πώληση πραγματοποιείται ενώ η HSBC ακολουθεί μια στρατηγική εστίασης των πόρων της στις βασικές αγορές της, εν μέσω πιέσεων από τον μεγαλύτερο μέτοχό της, την Ping An, να βελτιώσει τα μεγέθη της. Ειδικότερα, η κινεζική ασφαλιστική εταιρεία έχει ασκήσει πιέσεις στην HSBC να διαχωρίσει τις  δραστηριότητές της στην Ασία για να ενισχύσει τις επιδόσεις της.

  Η συμφωνία θα μεγαλώσει το μερίδιο της RBC στην εγχώρια αγορά, προσθέτοντας 130 υποκαταστήματα και περισσότερους από 780.000 πελάτες, ιδιώτες και εταιρικές οντότητες. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα είναι η πρώτη μεγάλη τραπεζική συγχώνευση εδώ και μια δεκαετία στον Καναδά.

  Η HSBC είναι η έβδομη μεγαλύτερη τράπεζα του Καναδά με ενεργητικό 125 δισ. δολαρίων Καναδά, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά της αποτελέσματα είχε κέρδη προ φόρων 490 εκατ. δολάρια Καναδά προ φόρων στις 30 Ιουνίου, ενώ η αποτίμηση της μονάδας στον Καναδά ανερχόταν, σύμφωνα με τους αναλυτες, στα 8-10 καναδικά δολάρια. 

  Η μετοχή της HSBC σημειώνει άλμα 4% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ