Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Νοε-2022 12:14

  Κίνα: "Υπερβάλλοντας ζήλος" στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων έφερε τις διαμαρτυρίες

  26036343
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στον υπερβάλλοντα ζήλο για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της COVID, ειδικά όταν εφαρμόζονται αδιακρίτως, απέδωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος υγείας της Κίνας το κύμα διαμαρτυρίας των πολιτών, και όχι στα μέτρα αυτά καθαυτά.

  Ειδικότερα, στην τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση έπειτα από ένα σαββατοκύριακο διαδηλώσεων για τα αυστηρά μέτρα περιορισμού, ο Τσενγκ Γιουκουάν, αξιωματούχος της Εθνικής Διοίκησης Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών, υποστήριξε ότι "τα προβλήματα που επισήμανε το κοινό δεν εστιάζονται στην ίδια την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας, αλλά αφορούν στην απλοποίηση των μέτρων πρόληψης και ελέγχου".

  Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Κίνα θα κινηθεί γρήγορα για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες τις οποίες έχουν επισημάνει οι πολίτες.

  Ερωτηθείς αν οι διαδηλώσεις θα αναγκάσουν τις αρχές να επανεξετάσουν την πολιτική της "μηδενικής COVID" ο Μι Φενγκ, εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, δήλωσε ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν ώστε να βελτιωθεί η πολιτική και να μειωθεί ο αντίκτυπός της στην κοινωνία και στην οικονομία.

  Παράλληλα, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να χαλαρώσουν τους περιορισμούς για "μηδενικό COVID" που έχουν προκαλέσει την οργή των πολιτών, οι αξιωματούχοι υγείας ανακοίνωσαν σήμερα ότι η Κίνα θα επισπεύσει τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 για τους ηλικιωμένους, 

  Πρόκειται για μία κίνηση που θεωρείται κρίσιμη όσον αφορά στη στρατηγική χαλάρωσης των μέτρων έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια αυστηρών περιορισμών που έχουν αναστείλει την οικονομική ανάπτυξη, έχουν προκαλέσει προβλήματα στις ζωές εκατομμυρίων πολιτών και έχουν οδηγήσει εσχάτων σε κύμα διαδηλώσεων διαμαρτυρίας.

  Όπως είπε η Επιτροπή, οι ηλικιωμένοι θα αποκτήσουν εύκολη πρόσβαση μέσω υπηρεσιών ειδικής προτεραιότητας, ενώ έχουν επιστρατευθεί και κινητές μονάδες εμβολιασμού.

  Παράλληλα, θα ξεκινήσει μια διαφημιστική εκστρατεία για να αντιμετωπιστεί η διστακτικότητα εμβολιασμού μεταξύ των ηλικιωμένων που θα επισημαίνει τα οφέλη των εμβολίων για την πρόληψη της σοβαρής νόσησης και του θανάτου, προστίθεται.

  Επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό των πολιτών άνω των 60 ετών που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις βρισκόταν στο 86,4% στις 11 Νοεμβρίου, αυξημένο κατά λιγότερο από μια ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τον Αύγουστο.

  Εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί με αναμνηστική δόση αποτελούν το 68,2% του ηλικιωμένου πληθυσμού, σε σχέση με το 67,8% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό τρεις μήνες νωρίτερα.

  Η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα στοχεύσει στην επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης για ανθρώπους άνω των 80 ετών και ότι θα μειώσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα των τριών μηνών μεταξύ του βασικού εμβολιασμού και του αναμνηστικού για τους ηλικιωμένους.

  Σήμερα, η κινεζική πρωτεύουσα ανέφερε 2.126 νέα εγχώρια κρούσματα της COVID που καταγράφηκαν τις τελευταίες 15 ώρες μέχρι σήμερα το πρωί.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ