Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Νοε-2022 10:59

  Το Κατάρ θα προμηθεύει ετησίως έως και 2 εκατ. τόνους LNG στη Γερμανία από το 2026

  Το Κατάρ θα προμηθεύει ετησίως έως και 2 εκατ. τόνους LNG στη Γερμανία από το 2026
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Κατάρ πρόκειται να προμηθεύσει τη Γερμανία με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας που θα βοηθήσει σε μικρό βαθμό την χώρα να αντικαταστήσει τις ροές από τη Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

  Η κρατική Qatar Energy και η ConocoPhillips υπέγραψαν συμφωνίες που προβλέπουν το Κατάρ να στέλνει έως και 2 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως στη Γερμανία από το 2026. Οι συμφωνίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον 15 χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ, Saad al Kaabi, σε δημοσιογράφους στη Ντόχα μαζί με τον Ryan Lance, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ConocoPhillips.

  "Οι συμφωνίες αυτές είναι πολύ σημαντικές", δήλωσε ο Saad al Kaabi. "Σηματοδοτούν την πρώτη μακροχρόνια προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Γερμανία".

  "Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της αποφασιστικότητας της Qatar Energy να παρέχει αξιόπιστο ενεργειακό εφοδιασμό σε όλες τις μεγάλες αγορές σε όλο τον κόσμο και της δέσμευσής μας προς τον γερμανικό λαό", σημείωσε.

  Το Κατάρ συνεχίζει να συνομιλεί με Γερμανούς αγοραστές για πρόσθετες προμήθειες, είπε. Ο Saad al Kaabi είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το Κατάρ βρίσκεται σε συνομιλίες με τις γερμανικές εταιρείες RWE και Uniper SE σχετικά με μακροπρόθεσμα συμβόλαια LNG.

  Το φυσικό αέριο θα προέρχεται από τις κοινοπραξίες της ConocoPhillips στο Κατάρ και θα παραδίδεται στον υπό κατασκευή πλωτό τερματικό σταθμό Brunsbuttel.

  Η Γερμανία αναζητά νέες πηγές φυσικού αερίου, αφού η κυβέρνηση εξασφάλισε πλωτές εγκαταστάσεις LNG για τον μετριασμό της ενεργειακής κρίσης. Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία αντέδρασε στις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία μειώνοντας τις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

  Πέντε εγκαταστάσεις εισαγωγής που έχουν ναυλωθεί από τη γερμανική κυβέρνηση θα κοστίσουν συνολικά 6,5 δισ. ευρώ  για τα επόμενα 10 έως 15 χρόνια. Μόλις τεθούν σε λειτουργία, θα μπορούν να καλύψουν περίπου το ένα τρίτο της τρέχουσας ζήτησης φυσικού αερίου της Γερμανίας, σύμφωνα με κυβερνητική εκτίμηση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ