Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Νοε-2022 09:02

  Υποχώρηση τον Οκτώβριο για την παγκόσμια παραγωγή οχημάτων της Toyota σε μηνιαία βάση

  Υποχώρηση τον Οκτώβριο για την παγκόσμια παραγωγή οχημάτων της Toyota σε μηνιαία βάση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Toyota Motor παρήγαγε τον Οκτώβριο 771.382 οχήματα, έναντι ιστορικού υψηλού 887.733 τον Σεπτέμβριο, με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία να προειδοποιεί για αβέβαιες προοπτικές λόγω του Covid, αλλά και της σπάνης ημιαγωγών.

  Η παραγωγή παρουσιάστηκε, ακόμη κι έτσι, αυξημένη κατά 23% σε ετήσια βάση (δηλαδή σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021), όταν οι αλυσίδες εφοδιασμού είχαν επηρεαστεί από την εξάπλωση του Covid στη νοτιοανατολική Ασία. Σύμφωνα με την Toyota, σε εξέλιξη βρίσκεται μια ορισμένη αναπροσαρμογή της παραγωγής στην Κίνα, λόγω της πανδημίας και των συναφών περιορισμών.

  Και οι παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota αυξήθηκαν κατά 23% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, φτάνοντας τα 832.373 οχήματα.

  Συνυπολογίζοντας θυγατρικές όπως η Daihatsu Motor και η Hino Motors, παραγωγή και πωλήσεις έφτασαν αντίστοιχα τα 924.132 και 918.756 οχήματα, σύμφωνα με την Toyota, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

  Στις αρχές Νοεμβρίου, η εταιρεία περιέκοψε τον παγκόσμιο στόχο της για το φορολογικό έτος μέχρι τον Μάρτιο και παρέμεινε σταθερή σε μια συντηρητική πρόβλεψη για τα κέρδη της.

  Η Nissan Motor, εξάλλου, ανέφερε ότι η παγκόσμια παραγωγή της υποχώρησε κατά 2,4% σε ετήσια βάση τον ίδιο μήνα, με 297.801 οχήματα, στην πρώτη πτώση της εδώ και τέσσερις μήνες, ενώ οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 13%.

  Η παγκόσμια παραγωγή της Honda Motor αυξήθηκε κατά 1,1% στα 330.002 οχήματα, σε ετήσια βάση. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ