Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Νοε-2022 18:07

  ΗΠΑ: Σε διαδικασία πτώχευσης η εταιρεία κρύπτο BlockFi

  Οι 11 δισεκατομμυριούχοι που κέρδισαν από το ισχυρό ράλι του bitcoin
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων BlockFi Inc. η οποία κάποτε είχε φτάσει να αξίζει 3 δισ. δολ. ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε αίτηση μαζι με οκτώ θυγατρικές της για πτωχευτική προστασία στο Κεφάλαιο 11, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

  Η BlockFi επικαλέστηκε την πτώση του ανταλλακτηρίου κρύπτο FTX για τους κλυδωνισμούς που βρέθηκε να γνωρίζει και που την οδήγησαν στο αίτημα για πτωχευτική προστασία. "Η κίνηση αυτή ακολουθεί τα σοκαριστικά γεγονότα γύρω από την FTX και τις συνδεόμενες επιχειρηματικές οντότητες και τις δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις που κάναμε ως αποτέλεσμα να παύσουμε τις περισσότερες δραστηριότητες στην πλατφόρμα μας", αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

  Στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι η BlockFi θα εστιάσει όλες τις προσπάθειες της στο να ανακτήσει όλες τις υποχρεώσεις που η FTX και άλλες εταιρείες έχουν απέναντι της, αν και επισημαίνουν ότι περιμένουν οι προσπάθειες τους αυτές να "καθυστερήσουν".

  Η BlockFi ανακοίνωσε παράλληλα ότι έχει 256,9 εκατ. δολ. σε μετρητά τα οποία σχεδιάζει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί για τις δραστηριότητες της κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναδιάρθωσης των λειτουργιών της. 

  Στις αιτήσεις που έχει καταθέσει στο πτωχευτικό δικαστήριο η εταιρεία ζητά να της επιτραπεί να συνεχίσει να πληρώνει τους υπαλλήλους της ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί. Σε συνδυασμό με το πτωχευτικό δικαστήριο στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, η BlockFi International, μια εταιρεία στις Βερμούδες, κατέθεσε αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο για τον διορισμό κοινών προσωρινών εκκαθαριστών. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ