Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Νοε-2022 10:44

  Η Gazprom θα διατηρήσει τον εξοπλισμό άντλησης στους αγωγούς Nord Stream παρότι δεν λειτουργούν

  Η Gazprom θα διατηρήσει τον εξοπλισμό άντλησης στους αγωγούς Nord Stream παρότι δεν λειτουργούν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom σχεδιάζει να διατηρήσει τον εξοπλισμό άντλησης φυσικού αερίου στους σταθμούς συμπίεσης Portovaya και Slavyanskaya που τροφοδοτούν τους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Kommersant.

  Σύμφωνα με την Kommersant, η Gazprom σχεδιάζει να διατηρήσει τον εξοπλισμό στους σταθμούς και να μην τον μεταφέρει σε άλλες τοποθεσίες, όπως μεταδίδει το Reuters.

  Η ρωσική εφημερίδα αναφέρει ωστόσο ότι η Gazprom αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

  Υπενθυμίζεται ότι επί του παρόντος δεν λειτουργεί κανένας από τους δύο αγωγούς Nord Stream, που μεταφέρουν φυσικού αέριο μέσω της Βαλτικής Θάλασσας από τη Ρωσία στη Γερμανία.

  Ο αγωγός Nord Stream 1 έκλεισε για επισκευές στις 31 Αυγούστου και δεν επαναλειτούργησε ποτέ, ενώ ο αγωγός Nord Stream 2 δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία καθώς δεν έλαβε τις σχετικές εγκρίσεις από τις ευρωπαϊκές αρχές στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία. Σημειώνεται ότι και οι δύο αγωγοί υπέστησαν ζημιές στα τέλη Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο δολιοφθοράς, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αρχές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ