Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Νοε-2022 09:51

  Γερμανία-Ifo: Βελτίωση των προσδοκιών για τις εξαγωγές τον Νοέμβριο, λόγω αυτοκινητοβιομηχανίας

  Γερμανία-Ifo: Βελτίωση των προσδοκιών για τις εξαγωγές τον Νοέμβριο, λόγω αυτοκινητοβιομηχανίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πιο αισιόδοξοι εμφανίζονται οι Γερμανοί εξαγωγείς τον Νοέμβριο παρά τους φόβους για παγκόσμια ύφεση, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας είδε τις παραγγελίες από το εξωτερικό να ανακάμπτουν, αντισταθμίζοντας στις ζοφερες προοπτικές σε άλλους τομείς, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ινστιτούτου Ifo.

  Ειδικότερα, ο δείκτης προσδοκιών για τις εξαγωγές βελτιώθηκε και επανήλθε σε θετικό έδαφος, στις 0,4 μονάδες από τις -4,6 μονάδες που διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την έρευνα σε δείγμα 2.300 επιχειρήσεων που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. Ο δείκτης παρουσίασε άνοδο για δεύτερο διαδοχικό μήνα και έχει έτσι σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.

  "Μικρές αχτίδες ελπίδας αναδύονται για τη γερμανική εξαγωγική βιομηχανία", δήλωσε ο πρόεδρος του Ifo, Κλέμενς Φούεστ, σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το Reuters.

  Παρότι όμως οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναμένουν αύξηση των εξαγωγών, οι κατασκευαστές μηχανημάτων και εξοπλισμού καθώς και οι εταιρείες ηλεκτρικών προϊόντων δεν αναμένουν καμία περαιτέρω ώθηση από το εξωτερικό, ενώ οι κλάδοι των ποτών, των επίπλων και των χημικών "βλέπουν” μείωση των πωλήσεων τους, σύμφωνα με τον Φούεστ. 

  Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το 1/3 της παγκόσμιας οικονομίας θα μπορούσε να διολισθήσει σε ύφεση έως το 2023, εξέλιξη που θα επηρεάσει αρνητικά τη ζήτηση για τα γερμανικά προϊόντα.

  Η Ένωση Γερμανικών Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων (DIHK) αναμένει ότι οι γερμανικές εξαγωγικές δραστηριότητες θα μειωθούν κατά 2% το 2023.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ