Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Νοε-2022 09:07

  Σιγκαπούρη: Επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Οκτώβριο

  Σιγκαπούρη: Επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Οκτώβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μικρή επιβράδυνση κατέγραψαν οι πληθωριστικές πιέσεις στη Σιγκαπούρη τον Οκτώβριο, χάρη και στις μικρότερες αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας.

  Ειδικότερα, ο δομικός πληθωρισμός υποχώρησε τον προηγούμενο μήνα κατά 0,2%, στο 5,1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας, από το 5,3% που διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο.

  Τα στοιχεία ήταν καλύτερα των προσδοκιών, καθώς οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι θα διατηρηθεί τον Οκτώβριο στο 5,3%, όσο δηλαδή ήταν τον Σεπτέμβριο.

  Υποχώρηση κατέγραψε και ο ρυθμός του συνολικού πληθωρισμού, ο οποίος διαμορφώθηκε τον προηγούμενο μήνα στο 6,7% σε ετήσια βάση, από το 7,5% του Σεπτεμβρίου.

  Το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Σιγκαπούρης ανέφερε ότι η επιβράδυνση των πληθωριστικών πιέσεων οφείλεται στις μικρότερες αυξήσεις που καταγράφηκαν σε αγαθά και υπηρεσίες, καθώς και στις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας.

  "Οι τιμές της ενέργειας και των βασικών προϊόντων διατροφής υποχώρησαν από τις κορυφές που είχαν φτάσει νωρίτερα μέσα στο έτος, αλλά παραμένουν υψηλές λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών στον εφοδιασμό", ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ