Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 27-Νοε-2022 17:40

  Το Κρεμλίνο κατηγορεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για μίσος προς τη Ρωσία

  Το Κρεμλίνο κατηγορεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για μίσος προς τη Ρωσία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγορεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για "αχαλίνωτη ρωσοφοβία". Επιπλέον, οι βουλευτές καθοδηγούνται από τα συναισθήματα. 

  Σε απάντηση στην καταδίκη της Ρωσίας ως κράτους που υποστηρίζει την τρομοκρατία, το Κρεμλίνο κατηγόρησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για "αχαλίνωτη ρωσοφοβία και μίσος κατά της Ρωσίας". Υπάρχει "τεράστιο έλλειμμα επαγγελματισμού" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στη ρωσική κρατική τηλεόραση την Κυριακή, σύμφωνα με το πρακτορείο Itar-Tass. Οι βουλευτές καθοδηγήθηκαν από τα συναισθήματα, είπε. Σε κάθε περίπτωση, το ψήφισμα δεν είναι νομικά δεσμευτικό και η Μόσχα "δεν παίρνει κατάκαρδα την καταδίκη".

  Την Τετάρτη, η μεγάλη πλειοψηφία των ευρωβουλευτών ψήφισε υπέρ ενός ψηφίσματος που περιγράφει τη Ρωσία ως "κράτος που χρησιμοποιεί τρομοκρατικά μέσα".

  Μέχρι στιγμής, το ευρωπαϊκό δίκαιο δεν διαθέτει κατηγορία ή κατάλογο για τα κράτη που υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Το Κοινοβούλιο της ΕΕ είχε επίσης ζητήσει περαιτέρω περιορισμούς στις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία. Επιπλέον, το ψήφισμα ζητεί περαιτέρω τιμωρητικά μέτρα, όπως εμπάργκο στα ρωσικά διαμάντια. Η Ρωσία εξαπέλυσε επιθετικό πόλεμο κατά της γειτονικής Ουκρανίας πριν από εννέα μήνες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ