Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 27-Νοε-2022 13:44

  Το Ιράκ σχεδιάζει να αρχίσει να επεκτείνει την ικανότητα εξαγωγής πετρελαίου από το επόμενο έτος

  Το Ιράκ σχεδιάζει να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου στα 3,4 εκατ. βαρέλια το α΄ τρίμηνο του 2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Ιράκ, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ, σχεδιάζει να αρχίσει να αυξάνει την ικανότητα εξαγωγής πετρελαίου από τα νότια λιμάνια του από το επόμενο έτος, ώστε να προσθέσει συνολικά 1 έως 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως έως το 2025, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του στον ΟΠΕΚ.


  Το σχέδιο περιλαμβάνει την αποκατάσταση του νότιου λιμανιού Khor Al-Amaya και των θαλάσσιων αγωγών, δήλωσε ο Μοχάμεντ Σααντούν, εθνικός εκπρόσωπος του Ιράκ στον ΟΠΕΚ και αναπληρωτής γενικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας εμπορίας πετρελαίου, γνωστής ως SOMO, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση Iraqiya TV.

  Η εξαγωγική ικανότητα από τα νότια λιμάνια αναμένεται να αυξηθεί μεταξύ 150.000-250.000 βαρέλια την ημέρα από το επόμενο έτος, είπε. Το Ιράκ εξήγαγε 3,293 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από τα νότια λιμάνια του τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το υπουργείο πετρελαίου.

  Το Ιράκ προσπαθεί να αυξήσει τα έσοδα από το πετρέλαιο και να προσελκύσει παγκόσμιες εταιρείες να εργαστούν στη χώρα μετά από δεκαετίες αναταραχής που σημαδεύτηκαν από πολέμους, κυρώσεις και επιθέσεις μαχητών. Οι περικοπές στην παραγωγή που αποφασίστηκαν από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και τους συμμάχους τους τον περασμένο μήνα δεν θα επηρεάσουν τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράκ, δήλωσε ο Σααντούν.


  Η τιμή πώλησης πετρελαίου του Ιράκ έχει ανέλθει κατά μέσο όρο στα 97 δολάρια το βαρέλι μέχρι στιγμής φέτος, είπε.

  Το υπουργείο πετρελαίου επιδιώκει επίσης σχέδια για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου σε 5 εκατομμύρια-5,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έως το 2028, δήλωσε ο Σααντούν. Η χώρα παράγει 4,652 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Σία Αλ Σουντανί στις 12 Νοεμβρίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ