Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 27-Νοε-2022 10:43

  Η έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ ενδέχεται να δείξει διακριτική πρόοδο για τη Fed

  Συνεχίζει σε σκληρή γραμμή η Fed - Τέταρτη διαδοχική αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η τελευταία μέτρηση της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή αναμένεται να δείξει ότι η αύξηση της απασχόλησης βρίσκεται περισσότερο στην πτωτική πορεία που επιδιώκουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στον αγώνα τους για την ανάσχεση του πληθωρισμού, αναφέρει το Bloomberg.


  Οι μισθοδοσίες αναμένεται να αυξηθούν κατά περίπου 200.000 τον Νοέμβριο, για δεύτερο μήνα επιβραδυνόμενης αύξησης. Η αύξηση αυτή, αν και μετριοπαθής, συνάδει, ωστόσο, με σταθερές προσλήψεις που θα παρατείνουν την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Fed έως το 2023. Η έκθεση θα είναι η τελευταία του είδους της πριν από την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της κεντρικής τράπεζας για το έτος.

  Τα στοιχεία για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας την Τετάρτη θεωρούνται ότι καταδεικνύουν μια ακόμη υγιή όρεξη για εργασία. 


  Η τελευταία μέτρηση της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή αναμένεται να δείξει ότι η αύξηση της απασχόλησης βρίσκεται περισσότερο στην πτωτική πορεία που επιδιώκουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στον αγώνα τους για την ανάσχεση του πληθωρισμού.


  Οι μισθοδοσίες αναμένεται να αυξηθούν κατά περίπου 200.000 τον Νοέμβριο, για δεύτερο μήνα επιβραδυνόμενης αύξησης. Η αύξηση αυτή, αν και μετριοπαθής, συνάδει ωστόσο με σταθερές προσλήψεις που θα παρατείνουν την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Fed έως το 2023. Η έκθεση θα είναι η τελευταία του είδους της πριν από την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της κεντρικής τράπεζας για το έτος.

  Τα στοιχεία για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας την Τετάρτη θεωρούνται ότι καταδεικνύουν μια ακόμη υγιή όρεξη για εργασία. 

  Αργότερα την ίδια ημέρα, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings, ο πρόεδρος της Fed, Tζέρομ Πάουελ θα προσφέρει την εκτίμησή του για την οικονομία, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις για την κορύφωση του επιτοκίου αναφοράς.

  Η έκθεση για την απασχόληση προβλέπεται επίσης να δείξει συγκρατημένη αύξηση των μέσων ωριαίων αποδοχών. Ο μέσος όρος της έρευνας του Bloomberg προβλέπει ετήσια αύξηση 4,6%, η οποία θα είναι η μικρότερη από τον Αύγουστο του 2021 και ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Fed. Το ποσοστό ανεργίας πιθανότατα θα διατηρηθεί στο 3,7%, λίγο πάνω από το χαμηλό επίπεδο πέντε δεκαετιών.

  Μεταξύ άλλων βασικών στοιχείων στις ΗΠΑ, η έκθεση για τα εισοδήματα και τις δαπάνες την Πέμπτη προβλέπεται να υποδηλώνει άμβλυνση του βασικού πληθωρισμού για τον Οκτώβριο. Αν και έχει υποχωρήσει, ο ετήσιος ρυθμός εξακολουθεί να είναι υπερδιπλάσιος του στόχου της κεντρικής τράπεζας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ