Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 27-Νοε-2022 09:22

  Τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας πέφτουν καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού

  Κινα κορονοιος μασκα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα κέρδη των βιομηχανικών επιχειρήσεων στην Κίνα συνέχισαν να μειώνονται τους πρώτους 10 μήνες του έτους, επιβαρυνόμενα από τους περιορισμούς του κορονοϊού και την πτώση των τιμών εργοστασιακών πυλών, αναφέρει το Bloomberg. 


  Πιο συγκεκριμένα, τα βιομηχανικά κέρδη την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου μειώθηκαν κατά 3,0% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας σήμερα. Αυτό συνέβη σε σύγκριση με μείωση 2,3% τους πρώτους εννέα μήνες. 

  Η NBS δεν έχει δημοσιεύσει στοιχεία ενός μήνα από τον Ιούνιο. "Η δομή είναι γενικά βελτιωμένη, ενώ το κέρδος μειώνεται", ανέφερε σε μια δήλωση ερμηνείας με τα στοιχεία. "Τα ξεσπάσματα του κορονοϊού στην Κίνα και οι κίνδυνοι ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας μπορεί να προσθέσουν περισσότερες πιέσεις στην ανάκαμψη των βιομηχανικών κερδών". 

  Οι περιορισμοί για τον κορονοϊό αυστηροποιήθηκαν τον Οκτώβριο, καθώς τα κρούσματα άρχισαν να εξαπλώνονται σε περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, ενός κέντρου παραγωγής, περιορίζοντας την επιχειρηματική και καταναλωτική δραστηριότητα. Η παγκόσμια ζήτηση επιβραδύνθηκε επίσης ραγδαία, οδηγώντας σε απροσδόκητη συρρίκνωση των εξαγωγών τον περασμένο μήνα.

  Οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να αυξήσουν τις τιμές καθώς ο αποπληθωρισμός πλήττει, πιέζοντας τα περιθώρια κέρδους. Οι τιμές παραγωγού συρρικνώθηκαν για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δύο χρόνια τον Οκτώβριο, κυρίως λόγω της πτώσης των παγκόσμιων τιμών των βασικών εμπορευμάτων και της εξασθένησης της εγχώριας ζήτησης καθώς εξαπλώνονται οι περιορισμοί του κορονοϊού. 

  Ο Μπρους Πανγκ, επικεφαλής οικονομολόγος και επικεφαλής της έρευνας για την ευρύτερη Κίνα στην Jones Lang LaSalle, δήλωσε σήμερα μέσω του Wechat ότι η απομάκρυνση των αποθεμάτων από τις βιομηχανικές εταιρείες έχει επιβραδυνθεί, γεγονός που μπορεί να σχετίζεται με τη σταθερότητα της βιομηχανικής αλυσίδας εφοδιασμού. Οι ημέρες κύκλου εργασιών για τα προϊόντα και η μέση περίοδος αποπληρωμής των εισπρακτέων λογαριασμών ήταν 18,2 ημέρες και 54,6 ημέρες αντίστοιχα στο τέλος Οκτωβρίου, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,2 ημέρες και 0,6 ημέρες σε σχέση με το τέλος Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Πανγκ.  

  Ενώ οι αρχές εισήγαγαν μια σειρά μέτρων για να καταστήσουν τους ελέγχους του κορονοϊού πιο στοχευμένους και να μειώσουν τον αντίκτυπό τους στην οικονομία, η αύξηση των περιπτώσεων σε ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα ώθησε μεγάλες πόλεις, όπως το Πεκίνο και η Γκουανγκζού, να αυστηροποιήσουν τους περιορισμούς στην κινητικότητα. Η προοπτική μιας δύσκολης και αργής επαναλειτουργίας της χώρας έχει οδηγήσει ορισμένους οικονομολόγους να υποβαθμίσουν τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ