Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Νοε-2022 19:19

  Νέος γενικός διευθυντής του ESM ο Πιέρ Γκραμέγκνα

  ESM Πιέρ Γκραμέγκνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Συμβούλιο των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), το οποίο αποτελείται αποτελείται από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, διόρισε σήμερα τον πρώην υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιέρ Γκραμέγκνα, στη θέση του γενικού διευθυντή του ESM. Ο διορισμός θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου.

  "Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο διόρισε τον Πιέρ Γκραμέγκνα για πενταετή θητεία. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πιέρ και να του ευχηθώ κάθε επιτυχία στην ηγεσία ενός θεσμού που είναι ζωτικής σημασίας για τη σταθερή λειτουργία της ευρωζώνης. Είμαι βέβαιος ότι υπό την ηγεσία του, ο ESM θα συνεχίσει να είναι ο ισχυρός και αξιόπιστος θεσμός στον οποίο έχει εξελιχθεί", δήλωσε ο Πασκάλ Ντόναχιου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM.

  "Χαιρετίζω την απόφαση του Συμβουλίου να διορίσει τον Πιέρ Γκραμέγκνα ως τον επόμενο γενικό διευθυντή του ESM. Κατά την άποψή μου, είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ηγηθεί του ESM, χάρη στην εμπειρία του στα οικονομικά, τα χρηματοοικονομικά και το δίκαιο. Διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στη διαχείριση οργανισμών, καθώς και βαθιά γνώση του ίδιου του ESM, καθώς υπήρξε Διοικητής για οκτώ χρόνια, ενώ ήταν υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου. Είναι ευρέως σεβαστός για τα επιτεύγματά του και θαυμάζεται ως ένας από τους πρωτοπόρους της βιώσιμης χρηματοδότησης στην Ευρώπη. Είμαι βέβαιος ότι στα δύσκολα χρόνια που έρχονται, ο ESM θα βρίσκεται σε καλά και ικανά χέρια", δήλωσε από τη μεριά τους ο προσωρινός γενικός διευθυντής του ESM, Κριστόφ Φράνκελ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ