Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Νοε-2022 12:03

  Η Κίνα κατεβάζει εκ νέου το όριο υποχρεωτικών αποθεματικών των τραπεζών

  Κίνα: Η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τη νομισματική πολιτική «ευέλικτη και στοχευμένη»
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη μείωση του ποσού των υποχρεωτικών αποθεματικών που πρέπει να διατηρούν οι τράπεζες της χώρας προχώρησε, για δεύτερη φορά φέτος, η κεντρική τράπεζα της Κίνας, απελευθερώνοντας περίπου 500 δισ. γουάν (69,8 δισ. δολάρια) σε μακροπρόθεσμη ρευστότητα προκειμένου να τονώσει την επιβραδυνόμενη κινεζική οικονομία.

  Ειδικότερα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) ανακοίνωσε ότι μειώνει τον δείκτη υποχρεωτικών αποθεματικών (RRR) για τις τράπεζες κατά 25 μονάδες βάση, αρχής γενομένης από τις 5 Δεκεμβρίου.

  Σημειώνεται ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας είχε προβεί και τον Απρίλιο σε μείωση του ορίου των υποχρεωτικών αποθεματικών, επίσης κατά 25 μονάδες βάσης.

  Η κίνηση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας ακολουθεί τη σημαντική επιβράδυνση που κατέγραψε τον Οκτώβριο η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αλλά και την πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού που έχει εντείνει τους φόβους για τον ρυθμό ανάπτυξης κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, την ώρα που καταγράφεται επίσης ύφεση στην αγορά ακινήτων και εξασθένιση της ζήτησης για τα κινεζικά προϊόντα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ