Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Νοε-2022 09:49

  Κίνα: Νέα χείρα βοηθείας από την κεντρική τράπεζα στον κλάδο των ακινήτων

  Κίνα - κατασκευές - real estate 04.10.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Κίνας θα προσφέρει φθηνά δάνεια σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα για να αγοράζουν ομόλογα από εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τέσσερις πηγές με γνώση της κατάστασης.

  Πρόκειται για την ισχυρότερη στήριξη που έχει προσφερθεί μέχρι σήμερα στον χτυπημένο από την κρίση κλάδο, σημειώνει το πρακτορείο. 

  Η κεντρική τράπεζα ελπίζει τα δάνεια αυτά να τονώσουν την εμπιστοσύνη προς τον υπερχρεωμένο κλάδο των ακινήτων, που γνωρίζει τη μία κρίση μετά την άλλη το τελευταίο έτος και να διασώσουν κάποιες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, αναφέρουν οι πηγές στο πρακτορείο. 

  Το Πεκίνο έχει ενισχύσει την υποστήριξη του προς τον κλάδο των ακινήτων τις τελευταίες εβδομάδες, ο οποίος αποτελεί βασικό πυλώνα της κινεζικής οικονομίας. Πολλές εταιρείες του κλάδου χρεοκόπησαν υπό το βάρος των διογκωμένων χρεών τους και αναγκάστηκαν να σταματήσουν τα έργα τους. 

  Οι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας δεσμεύτηκαν αυτή την εβδομάδα να χορηγήσουν τουλάχιστον $162 δισ. σε δάνεια προς τον κλάδο. 

  Τα δάνεια της κεντρικής τράπεζας, μέσω της διευκόλυνσης επαναδανεισμού, αναμένεται να είναι σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από το βασικό επιτόκιο και αναμένεται να χορηγηθούν τις επόμενες εβδομάδες, δίνοντας στα χρηματοοικονομικά ιδρύματα νέα κίνητρα για να επενδύσουν στα ομόλογα των εταιρειών αυτών, αναφέρουν δύο πηγές στο πρακτορείο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ