Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Νοε-2022 09:38

  Γερμανία: Ήπια ανάπτυξη 0,4% του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο

  Γερμανία: Ήπια ανάπτυξη 0,4% του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ήπια ανάπτυξη με ρυθμό που ξεπέρασε οριακά και τις εκτιμήσεις, παρουσίασε η γερμανική οικονομία στο τρίτο τρίμηνο του 2022.

  Ειδικότερα, το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και κατά 1,3% σε ετήσια, ενημέρωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

  Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 0,3% σε επίπεδο τριμήνου και κατά 1,2% σε έτους.

  Οι δαπάνες των νοικοκυριών ήταν ο βασικός λόγος για την αύξηση του ΑΕΠ, καθώς οι καταναλωτές είχαν μεγαλύτερη κινητικότητα μετά την άρση σχεδόν όλων των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

  Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο τρίμηνο, η γερμανική οικονομία είχε αναπτυχθεί οριακά κατά 0,1% σε τριμηνιαία βάση.

  Στις τελευταίες της προβλέψεις, η γερμανική κυβέρνηση εκτίμησε ότι η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί κατά 1,4% το 2022, ενώ θα συρρικνωθεί κατά 0,4% το επόμενο έτος.

  Εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ δήλωσε άλλωστε ότι οι τρέχοντες δείκτες συνεχίζουν να υποδηλώνουν ύφεση στο εξάμηνο έως τον Μάρτιο.

  "Προϋπόθεση για μία ήπια πορεία της ύφεσης είναι να μην προκύψει κάποια κατάσταση έντονης έλλειψης φυσικού αερίου, να μην ανακύψουν αρνητικές εξελίξεις για τον COVID και να συνεχίσουν να σταθεροποιούνται σταδιακά οι αλυσίδες εφοδιασμού", πρόσθεσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ